Ai bani de chirie, ai parte. Nu doar de distracție (P)

în Arhivă
21
octombrie
6'
2

afi_fotoIdeea e simplă. Și bună, zic. Și v-o spun de la început, să n-avem vorbe. Niște studenți norocoși vor uita de grija chiriei pe un an. La chestia asta s-a gândit AFI Palace, pentru studenții din București și din Ploiești. Condițiile le aveți mai jos, e destul de simplu să participați. Și chiar să câștigați, cred eu.
Mă gândeam, când am acceptat să scriu despre treaba asta, că nu știu dacă am avut noroc sau ghinion că nu am stat deloc în cămin, deși am vreo zece ani de studenție.
Oricum, n-aș fi putut supraviețui într-un cămin, așa cum arătau ele acum 20 de ani. Nu că aș fi avut acasă condiții mult mai bune (abia ieșisem din comunism, doar foștii comuniști o duceau bine și pe vremurile alea), dar sunt un tip căruia îi place să aibă locul lui (asta zice și olteanul, când pierde trenul: așa e când nu are omul lucrul lui!). Or, atunci, într-un cămin, nimic nu era doar al tău.

Așa că o să vă spun azi de ce e foarte tare să nu stai în cămin.
Cred că de distracție, ca să luăm asta de pe masă din start, ai parte oriunde ai sta. Dacă doar distracție vrei de la anii ăștia, atunci mai bine stai în cămin. E mai ok acolo, e un mediu perfect pentru cei care nu vor mai mult de la ei. Pentru viitorii bugetari, de pildă.
Pentru că (și acum trec la partea aia în care încep să vă dau sfaturi care nu vă plac) în zilele noastre a face o facultate nu mai înseamnă aproape nimic, când vine vorba de găsirea unui job ok.

Trebuie să faci și altceva în paralel, să câștigi bani și mai ales experiență. Da, la vârsta asta să câștigi experiență e mai important decât să câștigi bani. Și dacă-ți găsești și un job cum am avut eu în prima studenție, când lucram la radio Contact și aveam multe nopți pe care le dormeam în radio, pe o canapea imposibilă, atunci e și mai bine. Poți să ajungi, după niște ani de muncă grea, dar frumoasă, să-ți faci a doua studenție – plecăm de la premisa că ne place să fim studenți, nu? – având deja casa ta, mașina ta, banii tăi care să-ți permită mese la restaurant în sesiune, nu șaorme sau, mai rău, eugenii. Pentru că a fi propriul tău stăpân, a te putea întreține singur, te responsabilizează. Te face să vezi foarte devreme realitatea. Și realitatea e nasoală.

Și vă sfătuiesc să faceți asta. Să încercați din prima zi de facultate să deveniți independenți. Și să nu mai priviți anii de studiu ca pe o corvoadă, ci ca pe un sprijin real și necesar în ceea ce voi deja faceți practic. Adică, să lucrați exact în domeniul pe care vi l-ați ales.
Astfel, veți ajunge, după terminarea studiilor, fie să aveți deja un job stabil, fie să dați interviuri prezentând un cv impresionant, cu ani de experiență într-un anumit domeniu.
Sigur, veți spune, e greu să și faci ce-ți place și să și câștigi bani. Iar eu o să vă spun să vă gândiți foarte bine. Pentru că dacă faceți alegerile potrivite de la început și știți exact ce vreți, totul devine mult mai ușor.

Uite, dacă veți câștiga banii ăștia de chirie, aveți un an să vă gândiți ce v-ar plăcea să faceți. În toate discuțiile pe care le am cu studenți care nu știu încă încotro să apuce le spun asta: trebuie să vă alegeți o meserie care vă place foarte mult. Altfel, veți fi nefericiți. Nu faceți o școală doar ca să o faceți. Folosiți studiile doar ca să vă completeze și să vă împlinească o carieră, nu vă bazați cariera pe studii! E simplu.
Aveți timp să vă înscrieți în concurs până pe 31 octombrie. Baftă!

Despre campanie:
Campania se va desfășura în intervalul 9 octombrie – 31 octombrie 2015, perioadă în care studenții ce urmează cursurile la zi ale facultăților din Ploiești se vor putea înscrie în aplicația dedicată disponibilă pe site-ul www.afipalaceploiesti.ro, precum și pe pagina de facebook, www.facebook.com/AFIPalacePloiesti, platformele unde aceștia vor găsi și regulamentul oficial al concursului.
În urma înscrierii, studenții vor primi un cod unic pe care trebuie să il prezinte în perioada campaniei în centrul comercial, la biroul de informații localizat la intrarea IRIS, de luni până vineri între orele 17:00 și 22:00. Codul unic de participare trebuie să fie însoțit de actul de identitate, alături de legitimația sau carnetul de student vizate pe anul în curs, pentru ca înscrierea să fie validată. Valoarea totală a premiilor pentru chirie pusă la dispoziție de AFI Palace Ploiești este de 3.000 de Euro, respectiv 1000 E pentru fiecare câștigător în parte.

Mai mult decât atât, toți studenții înscriși în campanie vor primi din partea centrului comercial cardul AFI Student ce le oferă reduceri în magazinele de fashion, restaurantele și cafenelele din AFI Palace Ploiești pe toată perioada studenției.
Premiile vor fi acordate prin tragere la sorți, iar câștigătorii vor fi anunțați în maxim 5 zile de la finalizarea campaniei. Pe lângă marele premiu, AFI Palace Ploiești le va organiza câștigătorilor și o petrecere studențească pe cinste în clubul Zappa Club&Lounge, unde aceștia vor putea veni însoțiți de alți 10 prieteni pentru a sărbători premiile câștigate.
Campania este desfășurată în paralel și de AFI Palace Cotroceni, care va oferi plata chiriei pentru un an universitar pentru 10 studenți ai facultăților din capitală.
Pentru mai multe informaţii despre evenimentele și noutăţile din AFI Palace Ploiești, puteţi accesa pagina de web www.afipalaceploiesti.ro sau pagina oficială de Facebook facebook.com/AFIPalacePloiesti.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Șpăgarii noștri cei de toate zilele