Terorism de internet

în Starea nației / Starea zilei
07
decembrie
2'
0

A fost prostia asta cu Cioloș, fiul lui Soroș… Mda.
La prima vedere nici n-ar trebui săbăgăm în seamă astfel de tâmpenii. Cred că am avea totuși ceva de vorbit despre asta.
Știți cine a spus-o, cine a făcut materialul cu pricina? Nu, nu știți… O să răspundeți ceva de genul: a apărut undeva pe internet.

Dar cum ați auzit, că doar nu auziți de tot ce apare pe internet.
Și, totuși, nimic mai simplu: în juma de oră faci un site, scrii acolo că Iohannis a fost răpit de extratereștrii… a stai, că asta s-ar puta să fie adevărat, că nu l-a mai văzut nimeni de o săptămână…, scrii acolo că Dacii au inventat motocicleta cu ataș și apoi, cu o mie de euro promovare pe Facebook află asta și Obama și astronauții ruși de pe stația orbitală nu știu care…

Cumva, se folosesc aceleași instrumente ca la terorism.
În acest moment, știm foarte bine, s-a ajuns în punctul în care, cu 20 de lei intri într-o farmacie și cumperi câteva chestii din care faci o bombă. Aa, nu, nu trebuie să știi, te uiți pe internet, sigur e un site care se numește: Cum să faci bombe la domiciuliu.com

Iar toate aceste ”site-uri” sunt lipsite de orice chip și, deci, de orice responsabilitate: site-ul pe care a apărut prostia cu Cioloș și Soros nu are date de contact, nu are echipă redacțională sau ceva, nimic. Și sunt o droaie, te sufocă pe net, dacă nu știi cum să le blochezi. Deschizi Facebook-ul și afli că Statuia Libertății e o româncă. O fată din Bârlad plecată la muncă în State!

Tehnologia a avansat extraordinar, așa–zisa comunicare e mai rapidă ca niciodată, instantanee aproape, și foarte-foarte ieftină… astfel de atentate informaționale “Cioloș e fiul lui Soroș” vor deveni, dacă nu sunt deja, chestiuni la ordinea zilei. Deci, trebuie să învățăm să ne apărăm. E, învățăm singuri, că școala românească face în continuare ce știe mai bine: prostește!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Cei mulți și cei puțini