Români, nu tineri și bătrâni sau bogați și săraci

în Starea nației / Starea zilei
12
decembrie
3'
0

Vă propun să mai vorbim puțin despre acest: ”Hai la vot! Nu îi lăsa pe alții să decidă pentru tine!”
Să o clarificăm pe asta cu “decid alții pentru tine”. O prosteală pe cae am auzit-o inclusiv de la președintele Iohannis.
Nu, domnule președinte și băieți din presă, care pozați în civilizații pământului deși nu înțelegeți despre ce e vorba! Mulți nu ies la vot pentru că știu că oricum nu ei decid.

Încetați să-i mai împărțiți pe români în deștepți și proști, în oameni de la oraș și oameni de la țară, în muncitori și leneși, în contribuabili și asistați, în tineri și bătrâni.
Nu-i mai faceți pe oameni să se simtă tolerați!
Nu-i mai faceți pe bătrâni să se simtă în plus pe acest pământ. În definitiv, sunt părinții sau bunicii noștri.
Nu-i mai faceți pe cei care sunt fără locuri de muncă să se simtă ca niște milogi, care stau cu mâna întinsă la stat.
Nu, orice om are dreptul la viață, la asistență medicală și la acces la învățământ.

Nu-i mai împărțiți pe oameni în buni și răi, pe criterii idioate!
Și, mai ales: nu vă mai comportați ca și cum voi știți care e adevărul, ce înseamnă binele, iar cei care au o altă opinie sunt niște dobitoci.
Pentru că mi-e teamă că lucrurile stau taman invers!

Prin apelurile disperate de-a ieși oamenii “buni” la vot, că altfel votează doar ăia “răi”, prin instigarea împotriva bătrânilor, a celor care folosesc un anumit mdicament – așa ai zis, Mîndruță, nu? – prin toate acestea nu faceți decât să dovediți cât sunteți de intoleranți, de antidemocratici, de totalitari în gândire: numai o gândire de tip totalitar știe ce e bine pentru toți și cum trebuie făcut ”binele” ăsta!

Deci, băieți, să ne înțelegem: a nu participa la vot, într-o democrație, este o decizie. O decizie pe care au luat-o ieri mulți români. O decizie pentru acești oameni care nu trebuie să dea socoteală nimănui.
Știu, așa e democrația asta! Enervantă, nu?


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Urgență mare!