România, între asumare și asomare

în Starea nației / Starea zilei
14
decembrie
2'
0

Am observat și zilele astea, avem o imensă problemă în a ne asuma ceea ce facem.
Gândiți-vă cum e al fotbal: aa, nu, arbitrul ne-a tras-o, a fost gazonul prost, iar noi fiind echipa mai tehnică am avut de suferit, aaa, a fost prea frig, a fost prea cald, și tot așa. Foarte amuzant cum Mircea Lucescu e singurul din antrenorii mari care umblă cu de-astea: am fost mai buni, dar nu ne-au lăsat alții. De ce? Pentru că e singurul român dintre marii antrenori.

La examene, pfuu, la fel: bă, eram puțin răcit, mă durea burta, mi-a picat exact ce nu știam, în rest eram beton, de fapt cerințele erau o prostie, iar profu’ se uita numai la mine, m-am și intimidat, sigur are ceva împotriva mea…

Ei bine, iar toate astea se întâmplă tocmai pentru că noi suntem foarte, foarte buni, iar ceilalți ne vor răul. Manelele au dreptate: “dujmanii ne vrea răul”.
Dacă te uiți puțin, a fost o întreagă campanie, acum, la alegeri cu “dușmanii care ne vrea răul” tocmai pentru că noi suntem frumoși și buni. Dar ne răzbunăm, că e un Dumnezeu acolo sus și nu ne lasă el, mânca-i-aș gurița lui dă băiat.

Altfel, absolut de nicăieri, ne complacem în asumări care nu au nici o corespondență în realitate: ne-au tot zis ăștia cae ne conduc că suntem leneși, până am ajuns să vorbim despre noi de zici că suntem ultimele putori de pe acest pământ. Ceea ce, evident, chiar nu e adevărat.
Dar probabil că ne place: așa suntem noi, cumetre, mai leneși, dar în schimb suntem șmecheri și poeți, ba suntem și foarte potenți, și avem și femei frumoase…
Și la treaba asta cu asumarea, trebuie să ai puțină minte și puțină sinceritate.

Uitați-vă la ăștia din politică… pierd alegeri și nu știu de ce: aa, sunt oamenii proști, nu știu ce e frumos și bun!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Bătaia pe bani, bătaia pe putere