Fă ce vrei, dar la tine acasă și pe pielea ta!

în Starea nației / Starea zilei
19
decembrie
2'
0


Of, revine discuția cu vaccinurile.
Una e să crezi că Soroș pune totul la cale, și cu totul altceva este să nu-ți vaccinezi copilul pentru că ai citit tu pe un site sau ți-a zis ține una de la muncă sau ai auzit pe cineva la televizor.
Când ajungi să crezi că 2+2=4 este opera masonilor sau a străinilor care vor răul României sau al companiilor farmaceutice e nasol.
Este echivalent cu a ajunge la credința că pasta de dinți și săpunul sunt niște conspirații pe care ni le bagă pe gât extratereștrii ca să ia controlul asupra pământului.
Este echivalent cu a refuza apa caldă de la robinet pe considerentul că milioane de ani oamenii nu au avut apă caldă, nu au avut nici robinet, și tot au trăit.

Îți pui viața în pericol. Sau, cum se întâmplă cu vaccinurile, pui viața celor din jur în pericol.
Trebuie să facem această distincție foarte clar între ceea ce ne afectează pe noi, și doar pe noi, și ceea ce afectează și pe cei din jur. Rar, foarte rar deciziile noastre ne privesc doar pe noi. Așa suntem noi, animale sociale, asta e, stăm unii pe lângă alții, mai vorbim, ne mai împerechem, mai murim.

Și mai trebuie să facem o distincție: una e să nu crezi în Dumnezeu și cu totul altceva e să nu crezi că electricitatea te poate omorî. Una e să nu crezi că mâine o să plouă și cu totul altceva să crezi că dacă nu îți vaccinezi copilul împotriva poliomielitei va fi totul ok.

Una e să crezi că Putin a băgat bani în campania din România și cu totul altceva să crezi că Organizația Mondială a Sănătății, cu toate organizațiile sănătății de pe acest pământ, sunt înțelese între ele ca să ucidă oameni.
Ideea e simplă: vaccinați-vă copiii, oameni buni! Nu plecați urechea la ce debitază niște oameni nebuni!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Teama ne ține captivi