Despre bani și ură

în Starea nației / Starea zilei
20
decembrie
3'
0

Am spus-o: marea problemă a societății noastre este scindarea. Am ajuns să avem practic două societăți, două Românii, două feluri de-a gândi și de-a ne raporta unii la alții. De fapt, cel puțin două…

Există o Românie a oamenilor deștepți, care dețin adevărul, și o Românie a oamenilor săraci, fără școală, dar care au un soi de perversitate în ei: sunt leneși, trăiesc pe spinarea celorlalți, se fofilează…
E, asta voiam să întreb: când naiba s-a născut asta? Cine a născut-o? Băsescu? Aș tinde să cred că acel individ e responsabil. De la el a plecat.

Vă întreb pentru că mă uitam pe datele Istitutului European de Statistică și, ce să vezi?, lucrurile nu stau deloc așa: nu avem atâția oameni în protecție socială pe cât am crede.
Știți ce? Suntem la coada Europei. Vă vine să credeți? Mda, însă așa stau lucrurile: media europeană a alocării de bani pentru protecție socială raportată la PIB este de 19,5%. Știți cât e în România? 11,4… deci aproape la jumătate.

Repet: aproape că toată campania electorală a dreptei a fost pe ideea asta cretină, venită de la niște consultanți foarte slabi: asistați social, oameni care nu muncesc, românii care muncesc îi duc în cârcă pe unii care profită de ajutoare socialeeee!
Ei bine, ca să zic așa, băieți, în UE e mult, mult, mai grav!

Mă întrebam însă de unde naiba pleacă asta? Ce atinge în noi prostia asta? O fi faptul că noi muncim pe puțin, iar unii iau totuși niște bani deși nu fac nimic? O fi că unii nu vor să munească?… Pentru că asta ni se zice: bă, ăia nu vor! Tu ești băiat bun, că muncești pe mai nimic, dar ăla e rău… după ce că nu muncește, să știi că din banii tăi, munciți cu greu, o parte se duce la el.
Oare despre asta e vorba? O să ajungem să ne urâm unii pe alții, să ne amenințăm cu excluderea din țară, cu exmatricularea din România.
Dacă e ceva ce trebuie să facem urgent, asta e: să nu mai împărțim România în două, așa cum încearcă unii!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Fă ce vrei, dar la tine acasă și pe pielea ta!