Reacții și reacții

în Starea nației / Starea zilei
11
ianuarie
3'
0

Sunt două reacții care nu se pot împăca una cu alta, dar, de obicei, le au aceiași oameni. E asta cu: domne, nu e așa grav, trebuie să ne descurcăm, pe vremuri ningea mai mult, ăhăăă, era zăpada de 2 metri, și n-a mai murit nimeni.

Eh, dacă dai de oamenii ăștia pe stradă, în mașină, acum, îi auzi: ia uite, ia uite, nu e nicio mașină de dat zăpada, unde sunt utilajele? Se merge foarte greu, e iad.
Păi, cocoș, nu ziceai că bărbăție, că te lupți cu zăpada de doi metri, că tu înoți prin nămeți, că așa ai crescut?

Adevărul e că în ultimii 26 de ani am trăit în atâta mizerie, în atâta nedreptate – și vom mai trăi, e clar – încât orice vedem, orice facem, orice se întâmplă prima reacție este asta: Inacceptabil, domne, nu se pote, e bătaie de joc! Se dau atâția bani și nu se face nimic!
Asta îți vine prima dată în minte! Să înjuri pe cineva, o instituție, un politician, un partid!

Acuma, legat de ninsorile astea și de măsurile luate… pe bune, n-a fost chiar atât de rău, n-a fost ceva chiar ieșit din comun. A nins masiv, s-au închis școlile, iar câteva tramvaie nu au mers. Dar mare șmecherie n-a fost.
Ninge, când ninge te uiți la zăpadă, dup-aia o strângi, se mai topește și ea, aia e, în 3-4 zile revine totul la normal, adică la traficul ăla infernal și la gropile din asfalt.

Aaa, senzaționale mi se par acele reportaje date la teve cu oameni care merg pe stradă… Da, mă, deci merg, oameni care merg prin oraș, și reporterul îi oprește și-i întreabă: a, cum e?
Cum e ce, cumetre? Cum e să mergi?
E normal, așa sunt oamenii, merg, au poziția asta bipedă, pas cu pas.
N-o să vedeți o burtieră la TV de genul: Parcă situația e mai bună!
Noooo, tre să fie ceva cu: Gravidă târâtă prin zăpadă de o șenilată, 5 bătrâni sechestrați de nămeți! Iadul alb face ravagii! Da, e aur vremea asta pentru televiziunile care au prea multe subiecte tabu!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Despre o altfel de sănătate