Doze letale de prostie și ciordeală

în Starea nației / Starea zilei
14
februarie
2'
0

Citeam dimineață. Știre: ANAF avertizează că sistemul său informatic s-ar putea bloca. Cică e suprasolicitat.
Da, frate, e nebunie, se înghesuie lumea să dea bani la stat. Alo, românașii, mai ușor, că înfundați țeava la ANAF!

De fapt, să vă zic, știri de genul ăsta apar de la ANAF când se gândesc unii ceva de genul: băi, cred că a venit vremea s-o mai punem de un contract de informatizare. O sută de milioane de euro așa, le zicem la fraieri că e cu soft, cu de-astea, apoi să-l prindă pe domnul Software…

Auzi toată ziua de românii noștri campioni la Olimpiada de informatică pe univers, că au ajuns să conducă totul la Google, că s-a făcut la Cluj ceva mai tare, mult mai tare ca în Silicon Valey… suntem primii la viteza netului, bă, da’ când e să se pună doi turnicheți la Fetești, ce vorbești, se blochează traficul, că nu merge sistemul, pică sistemul, frate. Așa că ridică barierele: lasă-i, mă pe oameni să treacă, nu vezi că nu suntem în stare să luăm banii!

La Casa de pensii, ooo, ne trebuie vreo 200 de milioane, să informatizăm, să alea… Luați, tată, banii. Aa, dar ne trebuie și la Casa de Sănătate, că o facem cu carduri, cu șmecherii! Lauți, tată, banii de aici, alte 200 de milioane…
După un an îi auzi: Șefu’, nu merg astea!
De ce nu merg, mă?

Păi, acuma ne mai trebuie vreo 3 miliarde de euro ca să le legăm între ele, că nu e corelate treburile, boss! Păi, de ce nu le-ați făcut, mă, corelate de la început?
Eh, nu știm, e vina fostului guvern, șefu’!
Noi facem bine, dar ăia dinainte au făcut jaf.

Nu e, mă, n-ai cum! Serios, îți vine să pui bomba, să razi tot și dup-aia s-o iei de la capăt. Jaf, prostie, rea voință. Toate la un loc. În cantități industriale. Nu poate nici un stat, nici o țară să reziste la dozele astea de prostie și mai ales de hoție.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Instigare la dialog