Jos labele de pe administrație!

în Starea nației / Starea zilei
15
februarie
2'
0

Vorbim de schimbări, de o altă Românie, nu? Că despre asta e vorba.
Păi, cred că ar trebui să trecem lucrurile pe foaie. Uite, eu cred că un prim pas, foarte bun, ar fi să se înceteze odată pentru totdeauna cu numirile politice.

Aici e de discutat. Pe lângă politicienii ăștia pe care îi vedem noi la televizor, pe lângă parlamentari, miniștri, primari și consilieri, există o armată întreagă, un popor de băieți și fete pentru care politica înseamnă: mă numesc ăștia și pe mine undeva! Îi bagă partidul în sistem pe undeva. Mănâncă și gura lor o pâine, dar fac și niște combinații, pentru că, nu-i așa, la stat, ”viața e greu”.

Ce legătură are, să zicem, Direcția sanitar-veterinară de nu știu unde cu schimbarea guvernului sau a puterii? Nu vedeți ce panică e și pe directorii de școli și pe toți oamenii din sistemul de stat? Ce-i asta?

Fenomenul e foarte pervers: îi faci pe toți să intre cumva în politică doar pentru că altfel nu primesc nimic. Adică, da, poți să fii tu cât de priceput ai fi, dar noi venim cu oamenii noștri. Aa, ok, dacă vrei să intri al noi în partid, atunci da, discutăm altfel. Ești la noi, ești de-al nostru. Nici nu mai contează cât de bun ești!
De-aia și trec dup-aia oamenii de la un partid la altul… posturile sunt politizate și nu vor să-și piardă locurile de muncă pe care le au.

Acum, văd inițiativa lui Tăriceanu prin care șefii de la parchete să nu mai fie numiți politic… Cum e Kovesi adică. Oo, da, noi, ziariștii, societatea o spunem de ani întregi. Să se aleagă procurorii între ei, asta e independență.
Eh, știm foarte bine că o ziceți acum doar pentru că sunteți într-un mare șucăr cu doamna Kovesi și cu procurorul general. Vedeți, iată idei bune pe care le ratăm pentru că în spatele lor sunt ascunse intenții meschine.

Deci, ne depolitizăm și noi puțin?


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Doze letale de prostie și ciordeală