Cetățeni cu chirie

în Starea nației / Starea zilei
22
februarie
2'
0

Să nu ne facem iluzii că după ce terminăm cu scandalurile din aceste săptămâni vom ști încotro să o luăm. Vom fi ca ăia care coboară în stradă și se întreabă: așa, ok, am plecat de-acasă, dar unde mă duc eu?

Astea cu reformele, cu proiectul de țară, cu viziunea, pe bune, par mai mult hobby-uri de-ale noastre… așa, când mai stăm seara la un șpriț, ne sare țandăra: Bă, da’ nu se face o reformă odată în Educație, în Sănătate, în… tot? N-avem viziune, bă!

A doua zi uităm, ne luăm iar cu de-astea foarte electorale: fiți atenți, scădem taxele, mărim salariile, facem aia, e bine, să nu vă speriați, am calculat, deficitul e ok. Dăi, dăi, dăi, dăi! Hop! Gata, mă, am pus șublerul, e bine.
E mereu un fel de guvernare cu lăutari așa, cu galerie de fotbal în spate, cu strigăte! Nu prea știm ce va fi poimâine, dar mâine facem asta! Mâine avem ce mânca, să știți! Breaking News.
Poimâine mai vedem, dar azi, culcați-vă liniștiți, e ok. Ne mai îngrijorăm mâine.

Ați mai auzit ceva despre spitalele pline de infecții?… Ni s-a spus că multe spitale trebuie dărâmate, rase de pe fața pământului și construite altele. Ați mai auzit ceva? Nici eu.
Sau, ați mai auzit ceva despre comisia aia de la Cotroceni care trebuia să facă un proiect de țară? Nu că a avut sens acea comisie, dar așa, ca idee, ați mai auzit ceva?
Probabil că a intrat Iohannis peste ei și le-a zis: bă, ia, gata, lăsați-l încolo de proiect de țară, găsiți-mi și mie o întrebare pentru referendum, ceva ok, să nu mă fac de râs!

Pare că, de 27 de ani, stăm cu chirie în România… când se sparge țeava la baie, legăm și noi o sârmă acolo. Dă-o încolo de țeavă, o repară proprietaru.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Ce bine că uităm!