Sună ocupat la americani?

în Starea nației / Starea zilei
23
februarie
2'
0

Azi a trecut pe la urechile noastre o sumă… O sumă mare, 526 de milioane de euro. Nu a băgat-o prea multă lume în seamă.
E ca la faza cu elefanții lui Iohannis. Ne facem că nu vedem suma asta? Băi, totuși, 526 de milioane de euro! Da, atât ar fi prejudiciul în cazul Bechtel.

Să vă amintesc: firma americană Bechtel a construit 54 kilometri de autostradă cu 1,25 miliarde euro. Nu că ți se face rău, îți vine să vomiți: 1,2 miliarde de euro. Eu nici nu știu să scriu asta!
Să facem un calcul: 23 de milioane de euro un kilometru de autostradă. Spre exemplu, autostrada Timișoara – Arad a costat 3,5 milioane de euro pe kilometru.
Evident, mă uitam în raportul cu prejudiciul și în presa de azi: dar cine e vinovat? Păi, cine era atunci director la CNADNR…

Alo, alo! Domne, dar șefii Bechtel nu au nici o vină? Corupția asta e pe ideea: bă, prost ai fost tu că ai dat? Deci, ăia care au luat 23 de milioane pe un kilometru de autostradă, ăia cum sunt?

Văd că vin investitorii și când e corupția mare: dau tunul și dup-aia o taie! A, nu am văzut nici o declarație a Ambasadei SUA pe tema asta: domne, cum se poate, ce e asta, așa, un apel la bune practici, la statul de drept, ceva, orice, nimic?… Ă, s-a dat ceva? Nu…

E cam greu să faci corupție așa, de unul singur! Nu s-a inventat.
Trebuie să scoți niște bani de la buget și dup-aia să primești și tu parandărăt. Dar cineva te mituiește. Eh, cu ăla nu se întâmplă niciodată nimic?
Că, mă gândesc, de-aia se fac filmulețe în care noi românii, și doar noi, suntem corupții de pe pământ, de zici că noi am inventat ciordeala din bani publici. Nu e chiar așa…

Sau dacă noi am inventat-o, atunci când furați și voi, dați-ne măcar drepturi de autor, nu?


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Cetățeni cu chirie