Războiul s-a terminat! Trăiască războiul!

în Starea nației / Starea zilei
27
februarie
3'
0

Am mai spus-o, e uimitor cum ajungem să ratăm de fiecare dată adevăratele discuții și ne lăsăm târâți într-un fel de război de gherilă.

Uite, vorbim de câteva zile despre “cu dinți” și “fără dinți”… Cum e posibil așa ceva? Sau facem protest cu steagul UE? Serios? UE, o organizație din ce în ce mai inadecvată și mai nedreaptă, în ce ne privește…

Avem în față un partid, PSD, construit ca o fortăreță, ca o mică dictatură în stat, o mafie. Haideți să vorbim despre asta, haideți să vorbim, plecând de aici, de reforma partidelor. Vedeam azi că Falcă a fost găsit de ANI cu niște contracte, că e incompatibil. Păi, așa facem curat în partide, cu instituții de forță? Dar partidele ce fac?

Apoi, legat de instituțiile de forță: așa se face treaba la SRI și la DNA: te trec în rezervă și ai scăpat de orice consecință. Uitați-vă la Coldea. Gata, asta a fost tot?
Vrem control parlamentar asupra SRI, da, așa e normal, așa e într-un stat de drept adevărat, dar faci acest control cu acel tip, Țuțuianu, care vede peste tot multinaționale și OZN-uri?

Îmi pare rău că o zic, însă am impresia că, în loc să rămânem preocupați de temele mari ale societății, transferăm toată energia incredibilă a acestor proteste în dispute sterile, despre nimicuri.

Acum, din ce se vede, avem o luptă între DNA și Servicii cu Parlamentul. Unii zic: să nu vă atingeți de noi, că e amestec în justiție și-n siguranța națională, ceilalți zic: suntem aleșii poporului, băăă, facem ce vrem!

Evident, greșesc și unii și ceilalți. Și ar fi bine să vedem cât mai repede în ce fel greșesc, pentru a ști ce să le cerem, cum să se reformeze și unii și alții.
Cel mai greșit este să ne trasformăm în suporteri necondiționați ai unora sau ai altora. Iar noi, din păcate, mă uit și la pozițiile jurnaliștilor, tocmai asta facem!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Sună ocupat la americani?