Dosarul loviturii de stat când începe?

în Starea nației / Starea zilei
02
martie
3'
0

Auziți, domnii procurori, mă scuzați, nu vreau să vă țin din treabă, și așa n-ați făcut nimic 25 de ani, dar legat de asta cu dosarul Revoluției… mă tot gândesc: nu mai bine faceți un festival ceva?
Să-i adunați pe toți participanți, anual, sau la doi ani – după cum puteți și voi, în funcție și de ce sponsori găsiți – și să faceți serate de-astea, să povestească fiecare ce-și mai aduce aminte.

Aa, și să faceți, separat, un dosar al Revoluției pe bune despre fostele dosare ale Revoluției și ce s-a întâmplat cu ele. Ăă? Eu zic că ar fi mai bine așa.

Ce regie proastă! Mi se pare fabulos că acum se fac audieri în felul ăsta. Adică toți merg acum și povestesc cum a fost la Revoluție. A ieșit azi Dinescu după patru ore, cinci ore nu știu cât a stat, cică a votrbit încontinuu… La fel acum vreo două zile Petre Roman.

Deci, băi, pe bune? Adică voi nu aveți chiar nimic? Unde sunt toate înregistrările mărturiilor de până acum? Că Dinescu, din ce ne amintim, a mai vorbit niște mii de ore pe la voi despre ce s-a întâmplat în acele zile.
Dar ăia pe care i-ați audiat și au murit?… Mai aveți vreo foaie scrisă de ăia? Sau aia e, s-au dus sunt duși?

27 de ani, băi, băieți… după 27 de ani îl întrebați pe Roman și pe Iliescu despre cum a fost pe 23 decembrie la ora 11 și 20?
Voi sunteți normali la cap? Păi, eu nu cred că-mi mai amintesc numele a jumătate dintre colegii de liceu, iar voi veniți acum cu asta?…

Credeam că aveți deja dosarul, e beton, și-acum mai puneți așa, o întrebare de finețe undeva, după care, pac, într-o lună, hai la judecată. Nu, tată, voi aveți niște foi goale și un dosar pe care ați scris acum cu carioca: Revoluție 1989…

Chiar, faceți separat și un dosar cu Lovitura de stat? sau le împărțiți, ca la seriale, ăla e sezonul 2? Vai, ce prosteală!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Hai, mă, c-o facem noi!