Să protestăm, nu să adulăm din nou

în Starea nației / Starea zilei
06
martie
2'
0

Nu a existat prostie mai mare în ultimii ani decât asta: ”Votez DNA!” Nu poți să spui că votezi DNA și, în același timp, să vorbești despre stat de drept.
Haideți să votăm politicieni, haideți să construim partide mai oneste, mai transparente în decizii, mai decuplate de la interese economice și de la interese de Servicii. Haideți să lucrăm la asta cu toate forțele!

Nu DNA trebuie să facă asta. Nu trebuie să susținem noi DNA-ul.
DNA se susține singură și, slavă domnului, iată că o face într-un mod care… cum să zic: când procurorul șef al DNA e numit de ministrul Prună fără nici o procedură, cum s-a întâmplat anul trecut, eu zic că DNA se descurcă destul de bine, nu? Ba chiar prea bine pentru ceea ce numim ”stat de drept”.

Să ieșim și să stăm în stradă, să dormim în stradă pentru că politicienii acționează în interesul lor, și nu în interes general, să stăm în stradă pentru că ne iau de prosti și ne zic că nu înțelegem noi dreptul constituțional.
Deci da, haideți în stradă până când acești impostori își retrag porcăriile. Dar de aici până la a identifica justiția cu DNA-ul, de-aici până la a identifica DNA-ul cu salvarea României, e o cale greșită, pe care sper să nu mergem.

Mai bine să sancționăm abuzurile, din orice parte ar veni ele, decât să ne legăm cu lanțurile de o instituție de forță. Cine naiba a mai văzut una ca asta în lumea civilizată? Da, urâm ce-a făcut această clasă politică din România, din noi, din viitorul nostru și-al copiilor noștri.
Îi detestăm pe Dragnea, pe Grindeanu, pe Iordache pentru ce-au încercat: să modifice legea ca să se salveze pe ei și pe ai lor.
Dar haideți să nu dăm acum altcuiva dreptul de-a face orice în numele nostru. Haideți să nu violăm democrația, în numele democrației!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Dosarul loviturii de stat când începe?