Acum trebuie să reparăm și Uniunea Europeană

în Starea nației / Starea zilei
07
martie
2'
0

Pe de o parte e distractivă panica asta care ne-a cuprins pe noi, în legătură cu UE. Aoleu, e cu mai multe viteze maică, ce ne facem, rămânem pe-afară, ce facem, că s-a ales praful?!

Și vedem mai multe poziții: Una dintre ele e asta: noi trebuie să mergem acolo, să negociem, să ne susținem interesele. Cam așa vorbesc acum Tăriceanu și Dragnea, în sensul că se iau de Iohannis, știi?, care, vezi Doamne, nu ne susține bine interesele.
Păi, care interese, domnilor? Ce ziceți de interesul ăla de-a absorbi banii europeni? Pe ăla de ce nu ni l-am urmărit? Dar ce ziceți de intersul ăla care spune să nu ne mai punem mereu Bruxelles-ul în cap cu legile noastre cretine din domeniul justiției? Ăă, de intersul ăsta ce ziceți?

Apoi, suntem așa, foarte îngrijorați că ne-ar trage UE vreo țeapă mare… Pe bune, avem nevoie de UE pentru țeapă? Noi, cei mai mari producători de țepe din istorie? Hai, mă, băieți, că ne tragem singuri țeapă.

Da, evident că statele puternice au ajuns să facă din Uniune o chestiune personală, însă nici noi nu ne-am mișcat într-un mod senzațional, ca să nu zic altfel. Și, să fim serioși, fără UE, probabil că și acum o aveam o Rodica Stănoiu la Justiție… Aa, stai, că a fost Ciordache…
Am mai luat totuși un ban, s-au mai răstit ăia la noi.

Da, UE are probleme mari, de la birocrația excesivă, la faptul că nu mai știe încotro merge: iar peste toate mai înflorește și populismul naționalist.
Cât despre aia cu două, trei, șapte viteze… Ce, ne e teamă că depășim viteza și ne dau amendă, ne ridică permisul?… Nu zicea nea Tări că face din noi a șaptea putere a Europei?
Da, cum ziceam, UE are probleme mari, nu prea știe ce e în acest moment, dar nu noi suntem ăia care să îi punem diagnosticul totuși. Măcar să mai ciupim un ban până nu se sparge treaba.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Să protestăm, nu să adulăm din nou