Proiect de UE

în Starea nației / Starea zilei
09
martie
2'
0

Știți ce fac ăștia la Bruxelles acum, unde s-a dus domnul Iohannis? Proiect de țară. Mai exact, proiect de UE. Proiect pe bune, nu d-ăsta din gură, ca noi.
Că mă gândeam așa… proiectul nostru de țară nu are nici o legătură cu proiectul UE? Sau, de fapt, noi facem ceva de capul nostru și dup-aia vin ăia de la UE și ne zic: ”alo, românii, fiți atenți ce trebuie să faceți!

Pe bune, domnule președinte, să zicem că mâine vă întreabă ăia la UE: băi, românache, ia spune, cumetre, ce vrei tu? Tu, ca românache, ce vrei tu. Ok, portofelele, dar altfel, cum vrei tu să arate țara ta și cum vezi tu UE?… ăă, ce faceți atunci, domnule președinte?
Le ziceți că aveți o comisie care lucrează la un “proiect de țară”? I-am închis pe unii acum 3 luni într-o cămăruță, încă nu știm ce vrem, o să ne zică oamenii ăia…

Vai, mi-ar fi jenă să tot vorbesc de “proiect de țară”… Pare așa, că ne agățăm de telefonul ăla cu fir și disc în timp ce ăștia o ard cu touch-screen și aplicații mega inteligente.
Și cum ne opunem noi Europei cu două viteze, deși habar n-avem ce înseamnă asta… că poate și viteza a doua e mult prea rapidă pentru noi. Nu că acum UE n-ar avea mai multe viteze.

Dar noi: ”o, nu, exclus cu două viteze”. De parcă ar și conta foarte mult ce-am zice noi. Adică imaginați-vă situația în care toți vor cu două viteze, dar se ridică Iohanis: Exclus, bag picioarele, noi nu vrem așa ceva! Aa, da, frate, gata, hai să găsim altceva, că a zis românul.
Serios, de multe ori am impresia că suntem niște copii care se joacă de-a oamenii mari. Asta în politica externă, în aia internă ne jucăm cu țara “de-a mama și de-a tata”.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Declarație pe propria răspundere