Legi făcute grămadă

în Starea nației / Starea zilei
14
martie
3'
0

L-ați văzut pe Cătălin Rădulescu, deputatul PSD care se lăuda că are arma de la revoluție, că dacă e ceva el iese cu arma, că… toată demența aceea? Eh, omul se mai lăuda cu ceva care a trecut neobservat: că el are cele mai multe proiecte de legi în legislatura trecută.
Păi, cum să nu te cerți pe legi până la mama Curții Constituționale când te uiți cine SUNT cei care fac legi? Cum să nu stea după-aia comitete și comiții cu lunile, să descâlcească legi?

Îmi imaginez că legile noastre sunt exact ca sistemul de țevi de sub orașe. O chestie veche, cârpită ici-colo, iar ce s-a făcut nou e de-o mântuială îngrozitoare.
Ați văzut cum se sparg țevile, cum vezi câte o arteziană de-aia țâșnind din asfalt în mijlocul orașului? Eh, exact așa sunt și legile noastre! Pac, odată se sparge una și ne umple pe toți de vorba aia…

Era o lege veche, a venit una nouă peste ea, a apăsat, aia a cedat, pac, aia a fost, acuma trebuie să închidem apa o săptămână ca să vină cineva să repare.

De două luni se tot dau legi și decizii ale Curții și se tot abrogă și se votează abrogarea și se abrogă abrogarea….
Au fost și la biserică cu ordonanțele și cu proiectele de legi și tot nu se înțelege de fapt ce-a fost, ce-a rămas, care sunt amendamentele… S-au retras acum și niște amendamente, nu mai înțelegi, frate, nimic.

Cum nu înțelegi nimic din asta, în ce lume e posibil așa ceva: niște bătrâni cu venituri sub 500 de lei sunt puși acum de Curtea de Conturi să dea banii înapoi pe mâncarea gratuită primită de la primărie… cică nu aveau voie. Păi, de unde să știe că nu au voie? Și de unde să vă dea banii, când ei mâncau la cantina statului tocmai pentru că nu aveau bani?
Voi sunteți normali la cap? Cum puteți să dați niște legi care să omoare oameni?
De fapt, de la asta am plecat, de la nivelul oamenilor care fac legile…


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

E vremea gardurilor