De la mâncare proastă n-o să ajungem deștepți niciodată

în Starea nației / Starea zilei
15
martie
3'
0

Cehia, Ungaria, Slovacia, toate aceste țări au demarat deja anchete în ce privește calitatea produseor alimentare pe care le importă din Vestul civilizat.

Noi? Noi mai așteptăm. Știți, că așa suntem noi: mai întâi ne uităm la alții cum fac.
Aa, nu, asta nu înseamnă că dup-aia noi o să știm cum să facem. Nu, dup-aia vom face, dacă vom face, tot în felul nostru. Adică va ieși un mare… nimic.

Vă amintiți că am avut un ministru, ministrul tehnocrat de anul trecut, care a zis că România e o groapă de gunoi, că aici se aduc toate mizeriile din Vest?
Eh, a făcut cineva ceva în privința asta?
Nu, bineînțeles că nu. Ceva de genul: frate, eu mi-am făcut datoria, am tras un semnal de alarmă cum se spune, acuma să vină alții să facă… Adică să facă el tot, ce naiba?

Ne tot mirăm că și ungurii și polonezii, cehii, toți se depărtează de noi, iau avans, progresează… noi acilea, cu Bulgaria, o punem de-o tablă!

De ce nu demascăm și ipocrizia europeană în privința asta? De ce nu avem europarlamentari care să vorbească despre asta, care să scrie declarații, să ia atitudine, să facă lobby? De ce?
De ce în România funcționează alte standarde, mult mai joase decât în Vest, în ce privește importurile de mâncare? De ce în România sunt acceptați anumiți aditivi care în vestul Europei sunt declarați nocivi sănătății, cancerigeni?

Aa, să nu vă faceți iluzii, și acolo funcționează aceeași ipocrizie, și acolo oamenii, poporul, cetățenii, cei mulți cum ar veni, sunt mințiți. Și acolo pe primul loc sunt profiturile… dar parcă nu atât de nasol ca aici, la noi.

Evident, te întrebi cum e mai încolo, spre Asia, în Africa, unde sun reglementări atât de slabe, și unde statul poate fi cumpărat atât de ușor… E jale, normal.
Vedeți, așa gândim noi, ne-au stricat la cap 50 de ani de comunism: lasă, mă, că la alții e mai rău. Hai, că la noi tot e bine! Of…


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Legi făcute grămadă