Musca ar fi pe căciula noastră

în Starea nației / Starea zilei
30
martie
3'
0

Ia, gata, fiți atenți, că m-am prins. Nu, nu mai strigați la ei, că noi suntem, fraților!
Da, mă, gata, stop joc, noi suntem de vină. Cetățenii.

Vă zic, ori noi suntem de vină, ori înseamnă că suntem nebuni. De-asta zic, mai bine o punem așa: gata, o luăm pe noi. Șefu’, fă toată nota pe contul nostru, da? Plătim noi, cetățenii.
Nu vedeți, ăștia care ne conduc, ăștia care conduc instituții nu vor recunoaște, clar, niciodată, că au vreo problemă.

Ați văzut ieri bilanțul SRI?
Ce vorbești, zici că nu s-a întâmplat nimic. Nu tu Coldea, nu tu colaborare cu DNA, nu tu protocoale secrete, nimic. Mereu ne e băgată în față asta: ”domne, situația internațională…” Da, mânca-ți-aș situația ta internațională, că până acuma nu au mai fost situații internaționale în istorie. Întotdeauna sunt situații internaționale nasoale. Vedeți că sunteți murdar de Coldea pe la gură, domnule Hellvig. De aici plecăm discuția despre bilanțul vostru pe anul trecut.

Apoi, ați văzut raportul lui Tudorel, de la Justiție? A fost, da, a fost clară treaba cu abuzurile, cu DNA-ul, dar nu e nicio problemă. Mă rog, ceva complicat, doar Tudorel a înțeles ce-a vrut să zică.
Da, noi suntem de vină. O zice și Udrea: l-ați vrut pe Bute să lupte în România, să-l atingeți, să-l vedeți pe viu și-acuma mă condamnați?
Cum, probabil o să ajungă și doamna Kovesi să ne spună: da, mă, mai arestam și de-ăștia așa, la grămadă, că toată ziua urlați la noi să arestăm politicieni. Am arestat și aiurea, că ați pus presiune pe noi, și-acuma ziceți că n-a fost bine?

La fel o să vină Dragnea când s-o prăbuși economia: n-ați strigat, mă, că vreți salarii mai mari? N-ați zis că sunt taxele mari? Le-am micșorat… voi, voi sunteți vinovați, cetățenilor. Alegătorilor ce sunteți!
Da, frate, așa e, noi suntem de vină.
O singură chestie vă rog, atât, cel puțin eu: să nu mi-l puneți în cârcă pe Bușoi. Deci pe ăsta nu, da?


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Încercăm și fără arme?