Zvon: SC FC ar vrea să plece la Moreni, cu condiţia ca FC Ploieşti să nu mai joace pe Ilie Oană

în Sport
30
iulie
2'
6

Sincer, mi se pare o idioţenie acest scenariu, dar bârfa merită ceva atenţie nu pentru că ar fi adevărată, ci pentru că ascunde o stare de fapt. SC FC Petrolul joacă pe 23 august, adică în etapa a doua, adică foarte devreme, cu FC Ploieşti. Cu o echipă care a dat dovadă an de an de labilitate psihică, neavând prea mulţi susţinători şi lucrând pentru prima dată în ultimii cinci ani sub presiunea ploieştenilor şi a concurenţei, conducerea SC FC are toate motivele să caute o cale de ieşire. De fapt, aceşti oameni au demonstrat an de an că îi enervează concurenţa şi că ar fi dispuşi să facă orice pentru a scăpa de competitori. Din păcate pentru ei, Bercea şi compania nu-şi mai permit să fie incompetenţi şi anul acesta, dacă vor să mai aibă pretenţii la numele de Petrolul. Dacă nu promovează, iar FC Ploieşti o face, atunci echipa SC FC va înceta să mai emită pretenţii la statutul de „echipă fanion”. În aceste condiţii, scenariul care circulă deja inclusiv pe holurile Primăriei Ploieşti ar putea să fi încolţit în minţile bolnave ale hoţilor fotbalului ploieştean.
Am mai spus-o, campania „Petrolul e al nostru” a fost, privită din acest unghi, un succes total. Am reuşit, noi, fostele glorii şi mai ales ploieştenii care vor fotbal adevărat în oraşul lor, nu doar să impunem o echipă, ci să obligăm nişte gunoaie să-şi dorească performanţa. Logic, asta înseamnă stres, înseamnă o tensiune pe care aceşti oameni nu şi-o doreau. De-aia, pot crede că ei caută acum acea cale de ieşire. Cum abandonul îi descalifică total, ei nu mai au, în opinia mea, decât o variantă: să obţină promovarea în prima ligă.
De-asta cred că ideea pe care i-am propus-o primarului, să pună la bătaie un fond de premiere consistent, două, trei sute de mii de euro, pentru echipa care va obţine promovarea,  este cea mai corectă modalitate de a ridica fotbalul ploieştean din mocirla în care l-au tras morenarii.

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Premieră: Programul FC Ploieşti în turul Ligii a doua