Plângerea penală pentru instigare (a doua parte)

în Sport
01
august
5'
5

Potrivit art. 152 Cod Penal, fapta se consideră că a fost săvârşită în public atunci cand a fost comisă:

a) într-un loc care prin natura sau destinaţia sa este totodată accesibil publicului, chiar dacă nu este prezentă nici o persoană;
b)
în orice alt loc accesibil publicului, dacă sunt de faţă doua sau mai multe persoane;
c)
un loc accesibil publicului, cu intenţia însă ca fapta sa fie auzită sau văzută şi dacă acest rezultat s-a produs faţă de două sau mai multe persoane;
d)
într-o adunare sau reuniune de mai multe persoane, cu excepţia reuniunilor care pot fi considerate cu caracter de familie, datorită naturii relaţiilor dintre persoanele participante;
e)
prin orice mijloace cu privire la care faptuitorul şi-a dat seama că fapta ar putea ajunge la conştiinţa publicului.

Ø Afirmaţiile facute de domnul PĂTRARU DRAGOŞ IUSTINIAN îndeamnă publicul ploieştean, la mobilizare, considerând că noi ştim câţi suntem. El încerca să creeze o stare de spirit de ură cu privire la noi, antrenând suporterii de fotbal ploieşteni să comită infracţiuni. Instigarea la mobilizare pentru un război civil este contrară Constituţiei şi a ordinii de drept prevazută în art. 1 Cod penal.

Ø Îndemnul domnului PĂTRARU DRAGOŞ IUSTINIAN este mai grav ştiindu-se faptul ca acesta este o persoană publica în Ploieşti. El este moderatorul unei emisiuni sportive televizate, la un post de televiziune ploieştean, este acţionar al unui ziar saptamanal al Ploieştiului numit „Altphel” unde semnează articole citite de publicul ploieştean. Prin prezenţa sa ca persoană publica, domnul PĂTRARU DRAGOŞ IUSTINIAN este un formator de opinie înfluienţând populaţia Ploieştiului.

Ø Urmarea imediată este producerea unei stări de spirit de anarhie, care poate duce la excaladarea violenţei suporterilor ploieşteni, prin săvârşirea faptelor la care au fost instigaţi, urmare ce rezultă din materialitatea faptei;

Ø Infracţiunea de instigare publică şi apologia infracţiunilor, este săvârşită cu intenţie directă întrucât autorul acesteia domnul PĂTRARU DRAGOŞ IUSTINIAN, a prevăzut rezultatul faptei, atingerea adusă valorilor statului de drept, ordinii publice, vieţii şi integrităţii noatre fizice, onoarei şi demnităţii, reputaţiei noastre şi, a umărit producerea acestui rezultat prin săvârşirea faptei.

Pentru toate aceste considerente, vă solicităm tragerea la răspundere a numitului PĂTRARU DRAGOŞ IUSTINIAN, domiciliat în Ploieşti, cu adresa de corespondenţă la sediul Asociaţiei ALTPHEL, str. Soseaua Vestului nr. 33, judeţul Prahova, pentru săvârşirea infracţiunii de INSTIGARE PUBLICĂ ŞI APOLOGIA ÎNFRACŢIUNILOR , faptă prevăzută şi pedepsită de art. 324 din Codul penal.

Vă rugăm ca în subsidiar sa analizaţi si faptul că domnul PĂTRARU DRAGOŞ IUSTINIAN comite şi infracţiunea de CALOMNIE, prevăzută de art. 206 Cod penal. Acestă infracţiune apare prin afirmarea de fapte nereale, cum ar fi:”Hoţii care şi-au bătut joc de fotbalul ploieştean să ştie ca vom face razboi civil, în Ploieşti”, este lezată demnitatea şi onoarea conducerii F.C. Petrolul S.A. şi a colaboratorilor, precum şi distrugerea imaginii publice foarte bune pe care o avem.

Ţinând cont de faptul că limitele libertăţii de exprimare sunt marcate de articolul 30 din Constituţie, potrivit căruia ”libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnioatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine”, considerăm ca prin conţinutul declaraţiei publicată în „Gazeta de Ptahova”, referitor la subsemnaţii, ne-au afectat demnitatea şi onoarea, cât şi dreptul la imagine, precum şi îndemnarea la razboi civil contra noastră, ne pot pune în pericol viaţa şi integritatea fizică.

În drept, ne întemeiem prezenta plângere pe dispoziţiile art. 324 din Codul penal, pe dispoziţiile art. 206 Cod penal, pe dispoziţiile art. 279 alin. 2 lit. A din Codul de procedură penală, precum şi conform prevederilor legale ale art. 998 C. Civ.. având în vedere că, faptele de îndemnare şi de calomnie au fost repetate în mai multe articole publicate, practic ducandu-se o campanie de denigrare a noastră, dar şi a instituţiei din care facem parte, incercându-se diminuarea încrederii cetăţenilor în corectitudinea noastră.

De asemenea, înţelegem să ne constituim parte civilă pentru suma de 500.000(cinci sute mii) EURO, reprezentând daune morale pentru prejudiciu creat din declaraţiile domnului PĂTRARU DRAGOŞ IUSTINIAN – consemnate de către ziaristul Octav Preda în articolul intitulat „Începe „războul” pentru „Ilie Oană” din numărul 1143 al cotidianul „Gazeta de Prahova”.

Probe: în dovedirea plânegrii noastre înţelegem să ne folosim de praba cu înscrisuri, martori.
Anexam prezentei plângeri articolul din cotidianul „Gazeta de Prahova” nr. 1143.

S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Director General Prof. Eduard Alexandru

DOMNULUI COMANDANT AL POLIŢIEI MUNICIPIULUI PLOIEŞTI

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

1-1, cu Aerostar Bacău