Stadionul va costa 18 milioane de euro. Și nu va fi gata la timp!

în Sport
29
octombrie
2'
9

Stadionul are deja o întârziere de șase săptămâni, potrivit unor surse din Primărie care încă țin la un job plătit mai prost decât ajutorul de șomaj. Pentru avizați, trebuie să spunem că pe stadion nu lucrează Alpine Bau și All Plan, ci alte două firme, din Ploiești, care au contribuit destul de serios la campania lui Volosevici, chiar dacă ”în acte” aparțin altui partid. Dar despre asta vom vorbi cu altă ocazie. Ce vrem să vă spunem acum este că asocierea dintre Alpine și All Plan a fost deja amendată de Primărie cu 10.000 de euro, pentru că nu a predat la timp proiectul. Adică, băieții au spus că vor fi gata într-o zi și nu sunt gata nici acum cu tot proiectul. Nu iubiți țara asta? Licitezi aiurea, câștigi, apoi iei o amendă pe care oricum o scoți din suplimentarea bugetului. Ăștia chiar ne cred cretini! În fine, spuneam că proiectul nu este gata încă. Și e adevărat, pentru că nici nu a fost facturat cu totul. Mai mult, în Primărie nu există la ora asta PT și DDE, adică Proiect Tehnic și Detalii de Execuție, ci doar un amărât de PAC, adică Proiect Autorizație de Construcție, cunoscut mai de curând și după numele de DTAC, adică Documentație Tehnică pentru Autorizarea Construcției.
Alte probleme ale băieților. În contractul cu Primăria scrie că data de predare este undeva la jumătatea lunii martie, anul 2011. Pentru asta, e nevoie de vreo două luni de pauză. Pauză nu se va lua decât pe hârtie, pentru a putea fi astfel îndeplinită partea cu termenul de execuție. Numai că, dacă ar fi fost să respecte termenul de execuție, marii constructori ar fi trebuit să aibă structura ridicată. Pentru cei care nu știu, la un asemnea poiect, 30% din timp înseamnă structura, 30% amenajările și 30% finisajele. Or, băieții abia lucrează la colțuri, care sunt făcute pe structură metalică, altă imbecilitate prevăzută în studiul de fezabilitate (deci stadionul nu e ot din beton).


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Deși a întârziat aproape un an să-l prezinte, primarul și-a retras mizeria de raport de activitate de pe ordinea de zi

 • Bai nene acum crezi ca mai intereseaza pe cineva ca-s alte firme care ridica stadionul,Dragose chiar ai luat-o razna,am si eu cam cati ani ai si tu,probabil vai cenzura mesajul dat de mine aci nu ca ar fi primul si ultimul de cateva zile i-mi fac specila timp si trec pe seara la 17si 45minute aproximativ si este un santier in toata regula nu am mai vazut actatea utilaje si muncitori decand eram mic si ma uitam pe santierele de blocuri ale lui nea-nicu,asa ca nu mai exagera si eu as vrea sa fie maine gata stadionul dar acum cand chiar se misca lucrurile bine la stadion ne dam singurui la picioare!?

 • unde s pedeleii ce sustineau ca ALPINE ii cea mai tare firma din IUROPA ? si ca la experienta lor , stadionu’ lu peshte portocaliu va fi gata in 7 zile … ? aaaaaaa ? nu va auuud , aaa nu mai existati … sunteti morti cu partidu’ si chioru vostru cu tot , Poc nu intra aici , ca i asa de mic … sa va arda iadul pe toti portocalii

 • Stimate domnule Marco, aveti vreo treaba cu sportul, in general, sau cu fotbalul, in special? Sau vreti doar sa va revarsati ura de natura politica, in aceste comentarii? Va rugam, deversati mizeriile astea la alte posturi ale domnului Patraru, nu la acesta, da? Mario are dreptate, se munceste si pe intuneric la refacerea stadionului, si pe ploaie, si pe frig. Stiu ce spun si nu sunt nici fanul PD-L-ului sau al lui Volosevici. Sunt doar suporterul pe viata al Petrolului cel mare, ai carui urmasi, chiar si de o statura mica, ii vreau sa joace – poate asa o vor face mai bine! – pe noul „Ilie Oana”. Atunci cand va fi gata!

 • cu tot respectul pentru site-ul asta….marco esti cam inapoiat mintal si obsedat de politica… de la un partid politic sa ajungi sa-ti urasti semenii e ceva.

 • marco-probabil u esti vreun frustrat dala care de cand nu mai este „pesedeu” la putere faci foamea,ca mai bine atarnai la o bucata de paine decat sa te tuci la munca s-o castigi cinstit ,in fine si app ia zi si mie in toti acei multi ani in care a fost pesedeu la putere in primarie ce au facut ei pt stadionul nostru????? pe cand astia au facut destul de mult,eu la ultimele alegeri nu i-am votat , dar la urmatoarele si eu si toata familia o sa ii votam si nu sunt singuru care gendeste asa.Deci si tu marco si tu dragos va pute-ti baga unghiile in gat linistiti.logic ca nu o sa postezi mesaju asta, macar tu l-ai vazut…

  • Wolves, faptul ca nu ai probabil mai mult de trei clase facute pe bune (daca ai fi avut ai fi scris corect ”va pute-ti”) determina si opinia ta, bazata pe un raționament schiop. Dacă eu vroiam să îmi fie bine, stăteam alături de acest băiat și după alegeri. Dar dacă eu am refuzat o liniște financiară timp de patru ani nu cumva e posibil să fie ceva în neregulă cu acești băieți? Da, Volosevici face stadion. E obligat să facă asta, pentru că e singurul obiectiv asumat în campanie (introdus în programul lui exclusiv la insistențele mele) pe care există o presiune foarte mare din partea societății civile. Dar a cere cuiva să închidă ochii la hoțiile care se petrec acolo doar pentru că se face stadion, asta este o atitudine greșită. Pe scurt, deși nu îmi fac speranțe că vei pricepe ceva, îți spun că cei care au câștigat licitația nu vor respecta nimic din ce s-a stabilit. Adică predarea proiectului nu s-a făcut într-o zi, drept pentru care au și primit amendă băieții, termenul de execuție va fi depășit, drept pentru care vor mai lua o amendă. Dar își vor scoate banii pentru că bugetul va fi suplimentat cu 50%. Păi, asta se numește licitație trucată, pentru că toate datele problemei s-au schimbat și alții ar fi fost câștigători. Și Allianz Arena a ieșit conform planurilor, dar băieții de la Alpine Bau au mers la pușcărie. Adică, una e că se face stadion și alta e că se fură bani. Cine le amestecă să dovadă de prostie.

 • lasa-ne mai frate se vede clar ca ai ceva de impartit cu VOLO dar esti chiar exagerat,carcotas de serviciu,se vede clar ca se lucreaza ,la cum se lucreaza in zilele nostre lucrurile chiar se misca,am platit si vom plati mai mult,pentru multe alte prosti dar asta este un lucru care chiar merita Forta PETROLUL.vad ca ai divergente cu toata lumea treaba ta dar mai stiu ca esti si petrolist asa ca fi mai maleabil si realist,inteleg meseria de jurnalist dar esti prea pesimist.multumesc si cred ca nu te-ai suparat pe mine.

 • Pt toti cei de mai sus … amaratilor ,eu locuiesc de 15 ani in Germania , am fost pe multe stadioane din Europa si cunosc mai mult fotbal decat voi toti la un loc . Nu votez in RO si nu am mai vazut orasul Ploiesti ,de peste 6 ani , insa ma doare ce vad ca se ntampla in RO si ce vorbesc nemtii despre romani. Dar , au dreptate , atata coruptie ca in RO nu exista niciunde , iar acesti portocalii au distrus totul , fura pe fata fara pic de rusine , macar Psd ul se ferea cu stil ! Iar despre stadion , am promis unui prieten ca voi fi la deschidere , imi doresc pt ploiesteni un stadion modern si sigur , insa NU , cu 100% mai scump decat in mod normal ! de la 10-14 mil euro la 18-22 mil este loc de o scoala noua de un parc modern , de un spital ! Dar voi cei ce postati mai sus , sunteti interesati sa traiasca pdl ul sa furati si voi ceva , nu ne insultati inteligenta , nu sunteti suporteri ci spagari prin primarie , sau aveti o firma ce a primit un ciolan pe la santierul stadionului sau pup si simplu soldatei de plumb al pdl ului. Sorry , mai asteptati 50 ani sa va civilizati …

 • Il intrebi pe D-l Marco daca are treaba cu sportul si fotbalul in special ?! Dar tu daca te dai cu caramida in piept ca esti „toba de fotbal si de SPIRIT ” ce ti s-a parut bizar in comentariul lui Marco cand a zis mai mult de „minciunile” PD-L-ului portocaliu ?! Fotbalul nostru cel de toate zilele este politizat si para-politizat( vezi cumpararea locurilor altei echipe, vezi imprumuturile de jucatori fara limite, vezi mutarea unor cluburi in alte orase,vezi deciziile Comisiilor LPF/FRF , vezi directivele CCA-ului ptr anumite jocuri strategice etc) iar investiile pe care le autorizeaza sunt adevarate „mane ceresti” ptr buzunarele lor fara fund ! Ai recunoscut ca esti suporterul”Petrolului cel Mare” , adica acel Petrolul anilor 58′-70′ ! Pai atunci fotbalul era corect pe jumatate(ici-colo cate o directiva a CC.PCR sau a securitatii) ,pe cand acum ..ce mai e corect in sporturile ce capteaza interes…financiar ?! In loc sa faci „gard” la zona industriala Crang si alte infrastructuri ce pot astepta cateva luni si care insumeaza cca 10 mil.euro , nu poti redirectiona acesti bani ptr o constructie pe care si copii nostrii s-o contemple si sa se mandreasca cu ea, daca intr-un tarziu tot te-ai apucat de ea s-o ridici din temelii ??! Cu inca vreo 4-6 milioane de euro ,s-ar fi ridicat „gulerul” (acoperisul) stadionului ptr inca 6-7 randuri de banci ,ajungandu-se la o capacitate ce se puteau depasi cele 20.000 de locuri pe scaune , cat si ptr inca o stea sau doua la „superlativul dotarilor constructiei ! Ce usor sariti pe oameni, neinsusindu-va cu atentie ce vor sa spuna cu adevarat !

 • >