Roberta Anastase e întâi sociolog, apoi femeie!

în Arhivă
01
decembrie
3'
0

Urmăriți în seara asta, de la ora 21,00, emisiunea Atitudine, de la Prahova TV, unde eu și Fido încercăm să aflăm răspunsul la întrebarea ”ce-are Roberta în cap?”. Singurul răspuns pe care l-am găsit a fost: ”Nimic!” Am pus această întrebare după ce am văzut declarația Robertei cu privire la intențiile guvernanților în legătură cu concediul maternal. Întrebată de reporter ce părere are, ca femeie (bine, reporterul folosește academica formulare ”ca și femeie”), Roberta spune: ”vă răspund ca sociolog!” Corect, pentru că Roberta nu știe să dea răspunsul la o întrebare ca femeie. Iar teoria cu deprofesionalizarea femeilor este genială, orice comentariu cu privire la imbecilitatea acesteia fiind de prisos.
Întrebări pentru Roberta, de la mine, tată a doi copii, în vârstă de nouă, respectiv patru ani:
1. La ce creșe ne ducem copiii, pentru că cele existente sunt arhipline și trebuie să dai șpagă dacă vrei să prinzi un loc?
2. Nu trebuie create întâi condițiile, iar apoi votate astfel de legi tâmpite?
3. Nu crezi că o astfel de măsură le va face pe multe femei să nu își mai dorească să aibă copii?
4. Știai că, dacă nu ne punem pe treabă, într-o sută de ani, la cum se dezvoltă țiganii, care ating acum 10% din populația României, riscăm să devenim minoritari la noi în țară? (Celor care observă aici rasism le confirm că au dreptate)
5. Știi cam cât de importantă este perioada aceea de la un an la doi ani pentru un copil (poți să întrebi pe google) și de ce e bine pentru dezvoltarea lui să stea cât mai aproape de mamă?
6. Ți-ai lăsa copilul în vârstă de un an în grija unor educatoare plătite cu 600 de lei?
7. Tu ai fost la creșă, dragă Roberta, fata comunistului Corneliu Anastase, crescută în puf pe vremea lui Ceaușescu, când le aruncai cu coji de banane în cap celor care treceau pe sub geamul apartamentului tău din centrul Ploieștiului?
8. Nu-i așa că, la cât de egoistă ești, nici nu te gândești să ai vreodată copii?
9. Cât te-ai deprofesionalizat, ca manechin, de când faci politică?

Mai am, dar oricum te-ntreb degeaba, m-am convins că nu ai nimic în cap, în afară de partid și de Băsescu!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Emisiunea Atitudine - 29 noiembrie

>