Roberta, de-aici nu vrei să duci bani la buget?

în Arhivă
05
decembrie
4'
0

Așa cum am aflat zilele trecute, chiar de la ea, înainte de a fi femeie, Roberta Anastase este sociolog. Dacă nu credeți, urmăriți pe situri răspunsul aiuritor al Robertei cu privire la micșorarea concediului maternal. 200 de milioane de euro. Atât speră să aducă guvernanții la buget cu această măsură imbecilă. Ce înseamnă asta, raportat la bugetul statului? O nimica toată. Dacă PDL ar lăsa unele instituții să funcționeze, am avea la buget 200 de milioane de euro pe zi. Vama este una dintre aceste instituții. La Ploiești, Vama este o mașină de furat! Ea se află, de mai bine de doi ani, în mâinile PDL, care o folosește așa cum a declarat George Ionescu, mâna dreaptă a Robertei Anastase: ”o Vamă trebuie să asigure banii pentru o campanie electorală!” La Ploiești, Vama asigură mai mult decât fondurile necesare unei campanii electorale. În ediția de azi, vă voi oferi doar câteva exemple. Astfel de hoții, de ordinul milioanelor de euro, se întâmplă zilnic la Vamă.

Dar nu e vorba doar despre Vama Ploiești aici, sau de cea de la Dâmbovița, înfrățită mai nou cu a noastră, prin coordonarea echipei George Ionescu – Alin Albu. E vorba de un sistem întreg, de care nimeni nu vrea să se atingă. E vorba de întreținerea unui haos general la acest nivel. Vameșii au, la fel ca alte categorii de funcționari importanți, salarii foarte mici, tocmai pentru a putea fi ușor mituiți. Am găsit la Ploiești un vameș care face zilnic naveta de la București și este plătit cu 500 de lei pe lună. Un muncitor necalificat, care are zero responsabilitate, este plătit ceva mai bine. Nu spun că acest om este un șpăgar, dar credeți că stă pe 500 de lei pentru că-i place foarte mult această meserie și că și-a propus să-și dedice viața eradicării evaziunii fiscale? Să fim serioși!

Apoi, faptul că șefii sunt numiți politic, iar mafioții au un cuvânt greu se spus aici, transformă Vama într-un fel de lup paznic la oi. Arestarea unor vameși, au fost destule cazuri la Ploiești, nu poate schimba nimic această stare de fapt. Sistemul trebuie schimbat. Dar în loc de oameni bine pregătiți, care să fie plătiți pentru a aduce bani la buget, pentru a opri evaziunea fiscală, sunt puși în funcții tot felul de trepăduși de partid, a căror misiune este să țină de șase, în timp ce oamenii care au cotizat la partid fură în draci.

Traian Băsescu vorbind despre corupție, în condițiile prezenței unui tip ca Sorin Blejnar la șefia ANAF, constituie una dintre cele mai proaste și amare glume ale guvernării actuale.
Nimic nu li se va întâmpla, după publicarea acestui supliment și a celor care vor urma – pentru că suntem în posesia unor documente care ar trebui să arunce în aer nu doar Vama Ploiești, ci și Direcția Generală -, celor care sunt puși în funcții să fure pentru ei, pentru cercurile lor de interese și pentru partid. Dar nici Corneliu Păltânea, Mihai Sorin, Nicolae Nacu și alți zeci de băieți pe care i-am băgat în cerneală în ultimii șapte ani nu au pățit nimic imediat după ce am scris despre ei! Norocul nostru este că hoții se schimbă între ei, la guvernare și, din patru în patru ani, se aleargă unii pe alții!
(în ediția de vineri a publicației altPHel, găsiți un supliment de patru pagini, despre hoțiile de la Vama Ploiești)


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Emisiunea Atitudine - 1 decembrie

>