La secția Contencios Administrativ a Tribunalului Prahova, se pune la cale favorizarea Petrom, pentru un prejudiciu de 5,5 milioane de euro!

în Arhivă
06
decembrie
2'
0

Ședința a fost suspendată pentru moment, pentru că se încearcă amânarea cazului. Despre care știu următoarele:
Doi angajați de la Direcția Regională pentru Accize și Operațiuni Vamale București, Ciucă și Marin, au constatat, în 2009, un prejudiciu adus bugetului statului de Petrom, în valoare de 5,5 milioane de euro. Băieții au întocmit actele, au dat amenda de rigoare, Petrom a contestat totul în justiție și a început și un război împotriva celor doi. Șeful ANAF, corectul acela de Sorin Blejnar, a ordonat concedierea celor doi, ceea ce s-a și întâmplat. Angajații au dat în judecată instituția și au fost repuși în funcție. Blajnar nu s-a oprit aici și a ordonat să li se găsească celor doi bube la dosar (vă sună cunoscută metoda? dacă nu, întrebați-l pe domnul Mihai Gheorghe de la DNA ce dosar îl pasionează foarte tare în ultima perioadă!). Între timp, justiția a decis, la instanța de fond, că funcționarii au avut dreptate și că prejudiciul este cel evidențiat, de 5.5 milioane de euro. Recursul la această decizie se judecă azi la Ploiești. În ce condiții? Perfecte, din moment ce șeful ANAF a ieșit joi seară la Realitatea TV și a spus (în ce țară nu era arestat omul ăsta după un asemenea gest de influențare a justiției?) că Petrom e o fată mare și că are încredere în justiție, că va lua decizia corectă, adică admiterea recursului formulat de Petrom. Mă duc și eu la ședință! Voi reveni cu amănunte, mai ales că cei doi funcționari sunt cei care au constatat prejudiciul făcut de NAC Industrii!

Update: Uraaaaa! Judecarea recursului s-a amânat pentru data de 7 ianuarie! Trăiască șefii noștri, de la Petrom, cărora ne închinăm! Dacă hoțomanul de Blejnar are voie să facă lobby pentru Petrom, îmi iau și eu dreptul de a face lobby pentru lege!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Roberta, de-aici nu vrei să duci bani la buget?

>