Răspunsuri pentru domnul Mihai Nicolae

în Arhivă
20
decembrie
6'
3

Da, e într-adevăr amuzant. Mutarea sediului Vămii a ajuns motiv de harță între jurnaliști. Eu nu vreau, am spus-o de la început, să alimentez acest conflict idiot. De ani de zile, încerc să nu răspund unor mizerii ale domnului Mihai Nicolae. Problema este că, în România, dacă nu intri în troaca plină cu rahat, atunci când ești provocat, nu ești privit cu ochi buni. Oamenii sunt siguri că nu o faci nu pentru că ții la igiena ta morală. Asta nu intră în discuție. Dacă nu o faci înseamnă că ți-e frică, înseamnă că ai ceva de ascuns, înseamnă că cel care încearcă să arunce cu lături în tine are dreptate. Încă încerc să răspund de pe margine, din respect pentru publicul acestui blog, pe care am reușit, renunțând la a mai scrie despre fotbal, să-l curăț de toți cretinii.

Dintr-o dată, activitatea mea, pe blogul meu, a fost ridicată la rang de instituție publică de către niște domni care sunt plătiți, de ani buni, din banii furați de Luca și compania de la Petromservice. Dar nu mai intru în detalii, că am decis să-i fac lui Luca, zilele astea, un cadou de neuitat, ca să își petreacă sărbătorile, sper ultimele în libertate, așa cum se cuvine.
Ce i-a supărat pe acești oameni? Că eu am știut de adresa făcută de ei pe legea 544 și că am scris despre asta pe blog. Da, e adevărat, și eu am făcut scandal când cererea mea pe legea 544, făcută la Direcția de Finanțe, în legătură cu datoriile Petrolului, a ajuns la Răchită, mai nou protejatul celor care mă acuză. Și le-am arătat și lor cât de nasol e! Nașpa, nu, să urli singur, ca boul, că nu e normal ca o cerere pe care o adresezi unei instituții să ajungă la altcineva. Numai că eu habar nu am ce s-a cerut exact în acea adresă. Doar am aflat despre subiect. Logic, nu de la hoțul de Hogea (protejatul lui George Ionescu și Sorin Chivu), care probabil m-ar executa dacă m-ar vedea, ci de la sursele pe care le am la București (dacă vă amintiți, arestarea lui Costea a pornit de la dezvăluirile făcute de mine, chiar în timp ce infractorul era ținut în brațe de cei care-mi cer acum socoteală, prin materiale în care se arătau scandalizați de faptul că infractorul Costea e filat. Ce-am mai râs atunci!).

Deci, în calitate de instituție publică ce mă aflu, trebuie să răspund la interogatoriul domnului Mihai Nicolae, care are o nouă țintă în efervescenta dumnealui activitate jurnalistică: eu. De-aia, singurul tag pe care-l găsiți la ultimul text al onorabilului este ”dragos patraru”. Așadar, pentru că am fost întrebat, răspund, deși întrebările trebuie puse mai degrabă conducerii Vămii.
1.Mihai Nicolae spune, după ce înșiră niște prostii, că licitația pentru mutarea sediului era obligatorie. Ești prost! Nu era. Cel puțin așa spune OUG 34, la articolul 13. Acolo scrie clar că un astfel de contract nu se supune regulilor la care faci referire. Citește! Nu s-a făcut licitație nici când s-a mutat de la Unitehnica la Wim Bosman, nu s-a făcut nici acum, n-o să se facă nici când se va muta în altă parte.
2. Mihai Nicolae se întreabă de ce el a primit răspuns la cererea pe legea 544 la mine pe blog? Fals! Unui enunț fals nu am cum să-i răspund. Încerc. Băieții ăștia au cerut date, iar eu, aflând ce se întâmplă și documentând subiectul (Stanciu minte ca un porc când spune că nu l-a sunat nimeni să-l întrebe de contract, eu l-am sunat și mi-a dat toate datele pe care le-am cerut. Dar poate nu a vrut să spună asta aseară, la TV), am vrut să mă distrez nițel, stricându-le unor oameni onorabili o șpagă, promisă probabil de cei de la Wim Bosman (care au asigurat condiții mizere pentru Vamă, care nu mai aveau contract de un an și despre care doar eu am scris, negativ, în altPHel).
3. Mihai Nicolae susține, fără să aducă dovezi (el poate, eu nu am voie), că ar fi existat o ofertă mai bună anul trecut și că Vama deține în administrare un teren de șase hectare. Din nou, din păcate, dai dovadă de prostie, domnule! În calitate de instituție publică de la care soliciți răspunsuri, îți spun asta cu părere de rău. Dacă a existat o ofertă mai bună, atunci Hogea și cei de la București trebuie să intre toți la pușcărie, pentru că au atentat la bugetul statului. Să vedem și dovezile! Cât despre terenul de șase hectare, situația e mai complicată. Adică, pentru a muta sediul acolo, e nevoie de hotărâre de Guvern pentru trecerea terenului din administrarea în proprietatea Vămii. Apoi, e nevoie de o prevedere bugetară, care ar fi durat, probabil, vreun an, adică exact cât ar fi dorit cei de la Wim Bosman să mai păstreze sediul Vămii, ca să pricepeți și ce-l mână în luptă pe domnul Nicolae.
În final, dovedind că nu cunoaște definiția relațiilor publice, domnul Mihai Nicolae, care îi tot dă cu ”partenerul meu de afaceri”, Stanciu, ne invită, pe mine și pe Fido, la o campanie pentru mutarea sediului Vămii pe terenul pe care-l are în administrare. Da, sunt de acord, cu o condiție. Ca Mihai Nicolae să participe la campania ”La pușcărie cu Liviu Luca”, pe care o voi demara de sărbători. Ori susținem interesul public ori nu-l mai susținem!
Atât!

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Emisiunea Presing - 19 decembrie