Despre cum a devalizat infractorul Liviu Luca societatea Petromservice (episodul l)

în Arhivă
23
decembrie
6'
1

De două zile, mă distrez citind documente care demonstrează clar că Liviu Luca este capul devalizării societății Petromservice. Sunt multe chestiuni pe care nu le-ați văzut încă în presă, care nu au fost scăpate de anchetatori. Pentru a fi sigur că ele vor fi folosite cum trebuie în instanță, de unde Luca trebuie să iasă cu o pedeapsă serioasă, le voi publica, pe blogul meu, pe toate. De asemenea, am început să caut deja pedepse date unor cetățeni români care au comis infracțiuni similare. Voi prezenta și aceste cazuri, ca să vedem dacă justiția din România dă dovadă de o dreaptă măsură, valabilă pentru toată lumea. Da, demersul meu este subiectiv (de-aia am ales blogul ca suport) și este motivat de comportamentul lui Luca față de mine. De-aia, am decis să aloc toate resursele de timp necesare urmăririi pas cu pas a acestui dosar. Voi face, în calitate de cetățean, câte o plângere penală de fiecare dată când voi considera că probele din dosar nu sunt prezentate sau exploatate așa cum trebuie în instanță. Nu în ultimul rând, voi aduce și alte probe, de care, până acum, procurorii nu au habar. Și sunt multe, vă asigur. Ori suntem golani ori nu mai suntem, Liviule!
Azi, vă prezint, așa cum am promis, cazul Vărbila, localitate în care Liviu Luca a locuit în timp ce-și ridica, tot pe banii Petromservice, veți vedea imediat, domeniul de la Păulești, pus acum sub sechestru.

În data de 19 februarie 2004, este încheiat contractul de vânzare-cumpărare nr. 1694, la notarul public Casioara Onuțu. Tovarășul Bandi Aurelian, din Ploiești, domiciliat în strada Găgeni,  cumpără de la Bellio Radu Dragoș, din București, str. Dumbrava Nouă (moștenitor al lui Bellio Alexandre și Spătaru Radu – foști moșieri în zona Urlați), suprafața de 61.845 de metri pătrați, situată în extravilanul comunei Iordăcheanu, zona Vărbila. Valoarea tranzacției, 412 milioane lei vechi. Deci, 10.000 de euro.

Știți cine este Bandi? Nu, nu e fratele vânztăroului de pantofi din ”Married with children”. Ăla era Bundy, dar era la fel de falit ca Bandi al nostru, care a avut o garsonieră pe Găgeni, la care a renunțat după ce Luca i-a făcut, la Păulești, o cameră unde stă atunci când nu repară ceva prin curte, când nu este șoferul doamnei Luca sau nu se află la cumpărături. Potrivit informațiilor deținute de procurori, banii pentru această tranzacție au provenit de la Liviu Luca. Câtă inteligență, să faci o astfel de tranzacție pe numele omului tău din casă! Dar stați că Bandi nu este singurul pe numele căruia Luca a trecut parte din bunurile acumulate în ultimii ani. Îi veți afla și pe alții, unii dintre ei foarte cunoscuți în Ploiești. Dar să revin la cazul Vărbila.
Suprafața de 60.000 de metri pătrați se compune din:
39.845 mp de pășune;
22.000 mp de teren neproductiv.
Ciudat lucru, dacă măsurați lacul de la Vărbila, care a intrat în proprietatea lui Luca, avându-l drept paravan pe acest Bandi, veți vedea că are fix 22.000 de metri, deci nici vorbă de teren neproductiv. Mai mult, la data tranzacției, când probabil s-au efectuat și șpăgile fără de care o asemenea afacere nu ar fi putut avea loc, lacul era bine amenajat de Primăria din localitate.
La data de 3.05.2004, adică la nici două luni, băiatul ăsta orientat, Bandi, a găsit o societate interesată de închirierea, pe cinci ani, a întregii suprafețe de teren. Cum se numește această societate? Ați ghicit: PETROMSERVICE. Terenul a fost închiriat pentru modesta sumă de 4200 de euro. Lunar, cum altfel. Deci, în două luni și jumătate, omul de casă al lui Luca și-a scos banii pe care i-a plătit. Investiție senzațională! Haideți să mergem mai departe cu niște calcule simple. 50.400 de euro primea domnul Bandi, de la Petromservice, anual. Pentru toată perioada, omul de casă al lui Luca a acumulat o mică avere, 252.000 de euro. Dacă credeți că banii ăștia i-a luat el, sunteți naivi. Bandi locuiește tot pe domeniul de la Păulești, este îmbrcat la fel, nu are mașină de fițe și nu l-am văzut în cluburi. De fapt, surse judiciare susțină că Bandi a ridicat banii lunar, într-un cont deschis la BCR, pe numele său. Ce s-a întâmplat cu banii ăștia? Nu știm, dar Luca știe sigur.

Domeniul de la Vărbila a fost trecut în actele de închiriere drept bază de recreere pentru angajații Petromservice. Care angajați? Liviu Luca s-a mutat acolo cu toată familia, cât timp la Păulești se construia palatul său. Din ce bani? Păi, am și aici câteva informații mai mult decât interesante. De pildă, Petromservice a băgat la Vărbila în jur de cinci milioane de euro, susțin surse judiciare. În ce? Păi, ce-ați spune de o fermă piscicolă? Dar nu exista o fermă piscicolă, îngrijită de Primărie, când terenul a fost achiziționat de Luca, prin Bandi? Ba da, dar nu apare în actele de vânzare-cumpărare, tocmai pentru a se putea justifica suma imensă a investițiilor făcute de către Petromservice. La Vărbila erai împușcat de paznici dacă intrai fără permis de la Luca, deci singurul om care avea legătură cu Petromservice și locuia acolo este Liviu Luca, președintele Consiliului de Administrație al societății. Dacă cineva se gândește să facă o evaluare a investițiilor Petromservice în baza turistică și de agrement Vărbila ar putea constata că valoarea acestora este cu mult mai mică decât 5 milioane de euro. Unde să se fi dus restul? Păi, nu v-am spus că în acest timp, la Păulești se construia în draci? La dosar există și numele firmelor care au umflat serios facturile, pentru a decarta apoi sumele suplimentare sau pur și simplu pentru a acoperi și lucrările făcute la domeniul lui Luca, de la Păulești.
Cazul ăsta e o găinărie, pe lângă sumele imense sustrase de la Petromservice. De treaba asta vă veți convinge în episoadele următoare, când veți afla și care e situația actuală a domeniului de la Vărbila.
(va urma)

 

 


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Sunt la România TV. Acum!

  • Dar ce mai coteaza aceste dezvaluiri omul a stiut sa mixeze treburile, avea tupeu,ii zicea mars primului ministru din acele vremuri Nastase – baiatul care iubeste oulele desi s-a vazut ca nu are oua sa faca puscarie pentru bani care nu-i poate justifica, si ca inchide conducata de titei daca nu i se da ce vremea ca lasa Romania pe frig etc.adica santaj ordinar; cat despre salariati au plecat capul desi erau o forta prin numarul mare care il aveau, puteau sa-l zdruncine serios .. au uitat ca in 1989 unii nu au fost lasi, fricosi.
    Ne dam seama ce nenorcirea iesea daca insasi Petrom-ul cadea in mainile lui (parca in afacere se bagase insasi tov. Voiculescu, Vantu). Merita 30 de ani de puscarie si el si Vantu pentru toate furturile – devalizari care le-au facut dar asta poate cand vom aduce judecatori din Germania, Japonia sau poate cand vom avea legi dure pentru magistrati (cati dintre ei ar putea sa-si justifice averile?). Cica nu avem bani dar sunt o gramada de manjiti totul este sa controlezi nu sa pui taxe la saraci ci pe spagi, fitze, etc.

  • >