Consilierii PDL și PNG și-au propus să se autodepășească, de sărbători. Și, după un an în care au fost proști…

în Arhivă
27
decembrie
4'
4

De Crăciun, trebuie să fim mai buni la suflet, mai îngăduitori, mai înțelegători. De Crăciun, e bine să facem pace cu cei cu care ne-am dușmănit tot anul și să ne propunem lucruri frumoase pentru noul an.
Ce ne facem însă cu cei care, profitând de îngăduința noastră creștină din această perioadă, vor să ne mai fure niște bani din buzunare, că așa li s-a dat lor ordin de la partid. De pildă, astăzi, în ultima ședință din acest an, una extraordinară, logic, consilierii de la PDL și PNG s-au gândit să mai supună o dată la vot (s-a respins propunerea și la ședința ordinară) o donație de 200.000 de lei pentru ridicarea acelei construcții imbecile, numită, pompos, ”Catedrala neamului”. Explicațiile reprezentanților mașinii de vot a puterii, din Consiliul Local, sunt incredibile: Gheorghe Sârbu, acest izvor nesecat de prostie, spune că ar fi păcat să nu le putem spune copiilor noștri că Ploieștiul a contribuit la ridicarea catedralei. Iulian Bolocan, de la PNG, pe care-l credeam întreg la minte, vorbește despre păcatul ca ploieștenii să nu contribuie la ridicarea acelei monstruozități. Nu vă supărați, domnilor, sunteți complet cretini? Ce treabă avem noi cu ridicarea Catedralei neamului? De ce ar trebui să ne simțim cumva datori? S-a făcut tot ce era de făcut în Ploiești? Avem atâția bani încât două miliarde nu mai contează? Nu sunt biserici în Ploiești care să aibă nevoie de acești bani? V-ați uitat câte proiecte utile pentru ploieșteni au fost respinse doar pentru că e criză și nu sunt bani? Nu credeți că două miliarde de lei ar putea face obiectul unor premii pentru olimpicii ploieșteni, cărora le-ați dat doar diplome și medalii anul ăsta? Câte persoane nu au ce să mănânce zilele astea și pot fi ajutate din bugetul local?

Desigur, cel care împinge cu o stăruință demnă de o cauză mai bună acest proiect este primarul Andrei Volosevici. Care îl va propune probabil până când va trece. S-a dat probabil ordin de la partid, ca fiecare Primărie PDL să contribuie la bugetul acestei catedrale. Nu știu dacă Volosevici caută, în această perioadă, iertarea păcatelor. În privința asta, poate sta liniștit. Am verificat, prostia nu e un păcat.

Apropo de biserică, fază incredibilă zilele trecute, într-o cârciumă din Ploiești. Un preot paroh a avut un oaspete de la București, o înaltă față bisericească. La masă, un domn care ținuse cu sfințenie tot postul. Preotul de la București comandă fructe de mare. Omul nostru nu își poate stăpâni uimirea. Preotul observă și spune că se mănâncă pește. Ba nu se mănâncă, își permite să-l contrazică enoriașul. La care popa face o cruce mare și spune că gata, poate mânca orice, că a dat el dezlegare. Desigur, credinciosul neprefăcut comandă mâncare de post și își face cruce cu limba, în cerul gurii. Pe care o cască de-a dreptul când preotul comandă o sticlă de vin, să meargă cu fructele de mare. Sigur, veți spune că nu toți preoții sunt așa. Și vă dau dreptate. Nu toți! Să zicem, doar 90% dintre ei?
Și, ca să vedeți cât de bun sunt zilele astea, nu le dau numele nemernicilor care umblă deghizați în preoți. Nu le dau acum, dar după sărbători…

 

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Crăciun fericit!