Să ne asumăm ceea ce vrem să spunem, zic!

în Arhivă
11
ianuarie
3'
0

Începând de astăzi, puteți posta comentarii pe acest blog doar dacă aveți un cont valid de Facebook. Știu, unii dintre cititorii fideli nu dispun de un astfel de cont sau nu vor să audă de Facebook. Îmi pare rău pentru ei. Pot doar să-i sfătuiesc să înceapă să folosească aceste instrumente de socializare. Mă gândesc, de pildă, la prietenul meu, Nini Hristodorescu, cel care probabil îmi trage o înjurătură zdravănă citind aceste rânduri. Voi merge la Nini, îi voi crea un cont de Facebook și îl voi învăța să-l utilizeze. L-am trecut pe Nini de la mașina de scris (da, în 1996, la ziarul Prahova, eram obligați să predăm textele în această formă) la calculator, și pot spune că, pentru vârsta lui, se descurcă de minune. Nu-mi va fi greu să-l familiarizez cu Facebook-ul.
Este și un prim pas, obligatoriu, către asumare. Eu sunt Dragoș Pătraru și îmi asum tot ceea ce scriu aici. Așa trebuie să procedeze toți cei care au o opinie. Există tot felul de domni care nu vor să-și asume comentariile pe care le fac. Sunt oameni despre care scriu care intră pe acest blog și, sub protecția anonimatului, scriu tot felul de tâmpenii. De pildă, există un domn care folosește nu mai puțin de șase nume, sub care postează înjurături la adresa mea, cuvinte urâte despre familia mea și despre prietenii mei. Lucrurile astea se pot opri doar astfel, prin declinarea identității. Eu pot fi dat în judecată pentru ceea ce scriu. Îmi asum acest lucru la fiecare text. Același lucru trebuie să se întâmple și cu cei care postează la rubrica de comentarii. Cine va face spam, prin Facebook, va suporta consecințele legale. Așa, toți cei care nu sunt de acord cu ceea ce scriu eu aici pot să-și susțină punctul de vedere civilizat și să își asume ceea ce scriu. Apoi, există cititori care țin să se jignească între ei. E problema lor, ideea e să se știe exact cine pe cine înjură. Apoi, e foarte important cine sunt cei care comentează. Despre mine se știe cine sunt. Când scriu despre Volosevici, de pildă, e important dacă intră aici să mă contrazică Mirela Limboșeanu sau Emil Calotă, nu pisi_72 sau edil_șmecher.
Le prezint scuze încă o dată celor care se vor simți deranjați de această nouă regulă și vă doresc tuturor să luați atitudine și să vă asumați opiniile pe care vreți să le împărtășiți. Mulțumesc pentru înțelegere.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Noua strategie de joc a echipei naționale de fotbal

>