Președintele, caz de targă!

în Arhivă
12
ianuarie
2'
0

De când președintele Băsescu a ieșit prima dată și a vorbit public despre proiectul de lege privind sistemul sanitar, încerc să găsesc răspuns la o întrebare simplă: Ce caută președintele în această dezbatere? Nu pot să găsesc un răspuns logic, dar nu mai fac parte dintre cei care caută logică în acțiunile președintelui Băsescu. Ascultând discursul președintelui de zilele trecute, am constatat că nici nu-l mai pot urmări. Pur și simplu, mi-e scârbă de atitudinea zeflemitoare a șefului statului. Domnul Băsescu ne consideră proști, încapabili să înțelegem mecanisme simple, mult prea nepregătiți din toate punctele de vedere. Și mai constat că președintele acesta, care știe tot, a cam obosit să ne tot explice. Are acea atitudine a profului care, prea prost plătit, face pe deșteptul la catedră, doar pentru ca elevii să se simtă proști.
Am citit proiectul de lege, mi se pare o tâmpenie. Nu poți să schimbi, așa cum își propune această lege, un sistem, decât dacă îi rezolvi problema subfinanțării. Cum vrea președintele, devenit ambasadorul acestui proiect, că rezolve problemele? Punând comunele că cumpere salvări, iar pe consilierii locali să angajeze medici, pe care să-i plătească dracu știe cum! În plus, legea asta aduce o centralizare excesivă, nicidecum o descentralizare, la fel ca legea învățământului. Prostie, de la un capăt la celălalt!
Păi, dacă președintele așa vede rezolvarea problemelor, înseamnă că trăiește pe altă lume. În foarte puține dintre comunele din România se găsesc bani pentru funcționarea instituției, pentru achitarea salariilor. De unde bani pentru salvări?
Vorba celor de la Cațavencii, care spun aici zece adevăruri despre conflictul dintre Arafat și Băsescu, Raed Arafat are pretenţia că se pricepe la medicina de urgenţă. Traian Băsescu ştie că singurele remedii de urgenţă sunt aspirina şi murăturile.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Viorel Hrebrenciuc şi Robert Negoiţă, cercetaţi de DNA pentru spălare de bani. Într-un dosar disjuns apare și numele lui Sebastian Ghiță

>