Începutul sfârșitului: Băsescu a retras proiectul legii sănătății! Victoria rețelelor de socializare!

în Arhivă
13
ianuarie
2'
0

Președintele a anunțat retragerea proiectului de lege atât de controversat. Decizie luată de teamă? Eu cred că da. Băsescu nu s-a așteptat la răspunsul atât de vehement al societății civile. Aceste acțiuni de susținere a lui Arafat puteau degenera, dată fiind nemulțumirea populației față de actuala guvernare. Președintele este, în opinia mea, principalul vinovat pentru ceea ce s-a întâmplat zilele astea. E limpede că, atunci când îl compari pe Băsescu cu un strungar bun, președintele nu mai face nici cât o ceapă degerată. Oamenii l-au citit pe președinte, și-au dat seama cu cine au de-a face și îl taxează ca atare. Mesajul oamenilor e clar: stai în banca ta, în troaca ta politică, nu te lua de oamenii care au făcut ceva pentru noi, în ultimii ani.
Revenind la lege, am citit-o, e nu proastă, ci foarte proastă. Cred că orice medic de familie ar fi putut să facă o lege mai coerentă, dacă nu mai bună. E o lege la fel de proastă ca legea învățământului, centralizează, nu decentralizează, instaurează haos, nu reguli clare.
E o victorie a societății civile, nu a opoziției, care demonstrat, din nou, că nu prea știe să îi reprezinte pe oamenii care vor altceva. Voi reveni!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Fază tare, azi, în Consiliul Local!

>