Să facem niște sesizări penale, deci!

în Arhivă
13
ianuarie
5'
0

Înainte de 2008, Roberta Anastase îl învăța pe Andrei Volosevici să le promită orice, în schimbul banilor, patronilor de firme. Ideea era ca aceștia să contribuie la campania electorală a domnului Goe. Când am întrebat-o pe Roberta ce va face după alegeri, când acei oameni vor veni să ceară lucrări care să le acopere donațiile, aceasta mi-a explicat, foarte calmă, cum stau lucrurile. O învățase Băse mersul! Ideea era să le ia banii, după care avea să le întoarcă spatele acestor oameni. Vă sună cunoscută strategia?
Comportamentul primarului, în ultimii aproape patru ani, confirmă tiparul. Volosevici le-a întors spatele tuturor celor care l-au ajutat și cărora le-a promis marea cu sarea. Asta ar fi fost perfect pentru noi, dacă primarul ar fi fost băiat corect. Am spune uite, domnule, unul care nu se lasă influențat de interesele murdare ale unor oameni de afaceri!
Din păcate, băiatul ăsta fură cot la cot cu alții decât cei cărora le-a făcut diverse promisiuni. Sunt băieți cu care s-a împrietenit după alegeri și care, probabil, cotizează pentru viitoarea campanie. Credeți că e o coincidență faptul că Vasile Todosia a câștigat licitația pentru stadion sau că Rosalul condus acum de pedelista Limboșeanu face curățenie în Ploiești? Da, și marmota…
Iar dacă sprijinirea campaniei electorale a unui partid nu se poate face prin alte firme, pentru că este ilegal, atunci un procuror nebun ar putea cere anchetarea SC Maxigel (prin care Andrei Sava și-a finanțat campania), SC All Plan – sunt mai multe firme care încep cu această denumire (prin care Vasile Todosia a achitat bunuri care s-au dat drept mită electorală), a societăților lui Gabriel Sandu și a multor alte firme ale membrilor de partid, am o listă întreagă, am scris-o de zeci de ori, degeaba. Iar sumele sunt foarte serioase!
Un loc special, de fapt, o plângere penală separată merită Andrei Volosevici, pentru felul în care a derulat activitățile financiare, în campania electorală din 2008. Firma e din București, are drept obiect de activitate publicitatea și a primit zeci de mii de euro, în 2008, de la firmele din Ploiești care au contribuit la campania lui Volosevici. Plătind campanii inexistente de promovare sau producție publicitară, aceste firme au plătit cheltuielile din campania lui Andrei Volosevici. Mai multe despre acest subiect, cu facturi și tot ce trebuie, în altPHel.
Deci, dacă DNA ne spune că asta e ilegal, atunci 90% dintre politicieni și oameni de afaceri trebuie arestați. Uraaa! E perfect! Să-i băgăm pe toți la pușcărie! Problema e ce ne face dacă trebuie să începem acțiunea asta cu șeful statului!
Oamenii legii trebuie să decidă repede ce e legal și ce e ilegal în România. Cine e vinovat trebuie să plătească. Dar pe spețe identice să-i aduci pe unii la tribunal, iar pe alții să-i lași în pace, asta nu e deloc în regulă. Campaniile electorale sunt finanțate, în proporție de 99%, ilegal. Eu, unul, sprijin cu orice mi se cere o lege care să facă ordine în finanțarea partidelor politice. E nevoie de transparență, e nevoie de reguli stricte, cum ar fi aceea că nimeni nu are voie să dea nimic, niciodată, alegătorilor. Dar o astfel de lege trebuie votată de politicieni, iar asta nu se va întâmpla. Ne aflăm într-un cerc vicios. Campaniile electorale costă foarte mult, politicienii au nevoie de bani, iar banii se află la oamenii de afaceri, care au interese precise, de multe ori ilegale. Politicienii devin astfel sclavii oamenilor cu bani, care își realizează obiectivele care nu au legătură cu interesul public. Foarte puțini oameni de afaceri dau bani pentru binele țării, cum foarte puțini politicieni fac politică pentru binele cetățenilor. Or, fără reguli strcite și sancțiuni serioase nu putem rezolva problema finanțării campaniilor și, mai grav, problema mafiilor care conduc, prin oamenii politici – marionete, România.

Mă gândesc să scriu și o plângere penală în care să solicit procurorilor să afle cum au fost evidențiate, în contabilitatea PDL, miile de geci inscripționate cu T. Băsescu, împărțite de pedeliști sărmanilor, în 2009. Mită electorală, deci! Iar dacă nu mită, măcar o mare cheltuială de campanie, nu? Adică, poate domnul Băsescu să ne arate o factură de achiziție pentru câteva sute de mii de geci, inscripționate cu numele său, care au fost distribuite la nivel național? Sau, la fel ca Geoană, Băsescu habar nu are ce-au făcut ăștia pentru el, în teritoriu?

Despre cotizațiile la campanie prin diverse firme și posturile primite apoi, în administrația publică centrală și locală, voi face un material separat, tot în altPHel. După, aștept dosarele penale!

PS. În atenția oamenilor de afaceri! Dați în continuare bani la partide! Aveți toate șansele să fiți arestați! Cum ar veni, și futuți, și cu banii luați! Tare! Succesuri!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

altPHel revine de mâine, la chioșcuri. Iată trucajul de pe prima pagină!

>