Ce-o fi discutând acum președintele cu oamenii lui?

în Arhivă
14
ianuarie
3'
0

Mă uit la televizor și nu pot să nu îmi pun această întrebare. Aș vrea să știu ce se întâmplă acum la Cotroceni. Președintele e singur și bea? Sau e treaz și stă, împreună cu oamenii săi, ascultând opiniile acestora, pentru a lua o decizie care să aplaneze conflictul ăsta?
Din ce-a spus Sever Voinescu, un tip care s-a umplut definitiv de rahat după intervenția avută în seara asta, eu îmi închipui că lucrurile stau așa. Băsescu e un pic ciupit și nimeni de la Cotroceni nu are curaj să-i spună ce se întâmplă de fapt. Și mai cred că nimeni nu a avut curajul să-i spună nici zilele trecute lui Băsescu situația reală. Cred că Băsescu a luat decizia cu retragerea legii nu pentru că i-a sugerat-o cineva, ci pentru că așa a simțit el să facă. Pentru că a făcut-o foarte prost. Dacă o făcea bine, aș fi acceptat că a primit sfatul cuiva interesat să-l scoată bine pe președinte din situația asta. Dar așa, transmițându-le românilor că el e deștept și noi suntem proști și manipulați, Băsescu nu a făcut decât să se afunde în rahatul din care, personal, cred că nu mai poate ieși cu bine.
Revenind, ce se petrece acum la Cotroceni? Cred că toți cei care au mai rămas lângă președinte sunt de acord cu acesta. Dacă Băsescu va spune acum că se gândește să pună tunurile cu apă pe protestatari, va fi aprobat de consilieri. Dacă va spune că se gândește să iasă la discuții cu oamenii, va avea parte de aceeași reacție. Dacă va spune că el crede că nu trebuie să-i bage în seamă pe fomiștii care se află pe stradă, consilierii vor fi de acord cu el. Pentru că, din păcate pentru el, Băsescu (un tip chiar docil, în 2004) a dobândit acea trufie care te orbește. Îi gonește de lângă tine pe toți oamenii capabili, lăsându-te să îți hrănești pofta de putere cu yes-meni, și îți dă senzația că ai dreptate mereu, că nu poți greși, că ești cel mai bun.
Deci, eu cred că Băse spune acum:
Uite, bă, ce manipulare de căcat a făcut opoziția asta? Pișa-m-aș pe Crin și pe Ponta!
La care consilierii:
Da, șefu, scrie și pe hotnews.ro, s-a dat la TVR, e pe B1 de azi-dimineață, liberalii au pus la cale totul! Niște huligani! Aveți dreptate, șefu! Câtă viziune!
Voinescu: Ies eu, șefu, să le zic ceva, cu ”Moartea domnului Lăzărescu”? Îi fac praf, să mor!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Nimic nou. Ploieștenii nu ies în stradă! Jucătorul Băsescu a pierdut definitiv suportul populației! Oficioasele încearcă să arunce totul pe opoziție!

>