Nimic nou. Ploieștenii nu ies în stradă! Jucătorul Băsescu a pierdut definitiv suportul populației! Oficioasele încearcă să arunce totul pe opoziție!

în Arhivă
14
ianuarie
4'
0

Manifestația de la Ploiești este o glumă, comparativ cu ce se întâmplă în alte orașe. Nici 200 de oameni s-au aflat azi în centru, unde acum sunt mai puțin de o sută. De ce? Foarte simplu, ploieștenii nu au obiceiul de a ieși în stradă. Au făcut-o foarte târziu și în 89, când cei mai curajoși (așa cum a fost și taică-miu, Dumnezeu să-l ierte!) au plecat la București, unde era acțiunea. Oricum, comparația asta forțată, cu evenimentele din 89, mi se pare o tâmpenie. Cu toate abuzurile care se petrec acum în România, și sunt multe, nu avem de-a face cu o dictatură și nu în stradă se rezolvă lucrurile. Cei care se află acum în stradă trebuie să meargă la vot, dacă vor o altă Românie, și trebuie să se implice: în politică, în organizații non-guvernamentale, oricum vor ei, dar e nevoie de implicare, astfel încât imbecilii care ne conduc să nu mai ajungă să ia decizii pentru noi.
Băsescu a primit o lovitură decisivă, în opinia mea. Cel mai frumos este că președintele și-a dat singur acest pumn în gură. Opoziția nu a reușit în opt ani ce a reușit președintele să-și facă singur, într-o săptămână. El l-a pus, prin intervenția de la TVR 1, pe Raed Arafat pe o poziție opusă intereselor sale, el l-a jignit pe acest om, el a încercat să-l scoată din sistem, spunând că este principalul dușman al noii legi. Apoi, președintele a dat de înțeles că nu e loc de discuții și că lucrurile se vor petrece așa cum dorește domnia sa. A urmat reacția oamenilor neimplicați politic. La Cluj, la Târgu Mureș, la București și apoi în alte orașe. Decizia președintelui de a retrage proiectul, unul foarte prost, de altfel, nu a fost rea. Modul în care Băsescu a făcut acest pas înapoi nu a făcut decât să inflameze situația. O retrag pentru că așa vreau eu, dacă nu vreți ca mine atunci nu mai facem nimic, voi sunteți niște tâmpiți, la fel ca oamenii din sistem, care nu vor reformă, nu vor schimbare, nu vor să trăim bine. Rămâneți proști, eu m-am cam săturat să vă fac bine cu forța. Cam așa s-ar traduce declarația despotului luminat Traian Băsescu. Se vede treaba că președintele nu mai ascultă de nimeni.
Un președinte care, după ce s-a folosit de popor atâta vreme, în confruntările sale politice, s-a întors pur și simplu cu spatele la oameni. Băsescu e arogant din cale-afară, are impresia că e cel mai deștept, cel mai capabil și singurul care știe și înțelege de ce avem nevoie noi, românii. Această abordare, eu sunt deștept, voi sunteți proști, îi va fi fatală președintelui. Ăsta e riscul pe care acest animal politic veritabil și l-a asumat de la început. I-a ținut, în opinia mea, mult mai mult decât era normal. Alt popor l-ar fi linșat în piață până acum, la câte încălcări ale democrației s-au petrecut în ultimii ani. Până la urmă, lipsa de educație, lipsa de cultură, lipsa de competență au ieșit la suprafață. Ce se întâmplă acum este exclusiv rezultatul comportamentului președintelui Băsescu.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Tare! Oficioasele au trecut la treabă!

>