Băse, de ce ești atât de cuminte? De ce nu mai spui nimic? Hai în piață, la o baie de mulțime!

în Arhivă
15
ianuarie
4'
0

Unde este președintele? Ce face dânsul acum? E la Cotroceni, asta e sigur. E băut? E cu Elena? Și ce face? Se uită la TV? Pe ce canal? Va intra în direct la Realitatea TV, să ne spună că a glumit în seara aceea, când l-a numit pe Raed Arafat principalul dușman al reformării sistemului sanitar? Îl va suna pe prietenul său Blejnar, care să-l sune pe prietenul său, Elan, care să-l sune pe tov. colonel Tatulici, pentru a-i face loc președintelui în studio, între Andreea Crețulescu și Oana Dobre? Nu a sunat la TVR, să-i ceară doamnei Culcer o intervenție? Sau vrea să intre labe, ptiu, la B1 TV, să-l întrebe Cristoiu ceva deștept? Ori poate preferă doar un comunicat pe evz.ro sau hotnews.ro?
Practic, asistăm la ceea ce eram sigur că se va întâmpla, încă de acum patru ani. În 2008, mă uitam la manifestările de bucurie aranjate, plătite de pedeliști și urcate pe satelit, pentru a fi preluate de televiziunile plătite să manipuleze populația. Și am scris atunci, de mai multe ori, că poporul se va întoarce împotriva președintelui. Era inevitabil! Pentru că nu te poți folosi de popor când vrei tu, cum vrei tu, fără să dai socoteală, la un moment dat. Fără să dai ”sama”! Băsescu și-a bătut joc de aproape toți oamenii din această țară. Dar nu oricum! Întâi ne-a sedus, apoi ne-a batjocorit, ne-a luat la mișto, după care ne-a întors spatele. Foarte interesant! Întoarcerea la popor s-a transformat în întoarcerea cu spatele la popor. Băsescu, beneficiarul revoltei tinerilor, manifestată la vot, în 2004, este acum hulit de toți cei care l-au votat. Desigur, e o discuție cum s-au câștigat alegerile în 2009, cu ajutorul voturilor măsluite din Diaspora, cert este că tovarășul Băsescu e acum înghesuit cum nu și-a închipuit vreodată. Marele masturbator, cum îl numea zilele trecute CTP, aici, nu înțelege probabil ce i se întâmplă. Îl pune pe Sever Voinescu să dea comunicate arogante, cu sfaturi de genul: ”urmăriți filmul Moartea domnului Lăzărescu!” și refuză să aibă vreo opinie. Băsescu arată acum ca un șobolan. Iar dacă ăsta mic s-a transformat într-un șobolan, vă dați seama care e starea slugilor sale? De pildă, cam cât de pitită stă acum Roberta Anastase, cea dispusă la orice, pentru președintele Băsescu? Cum ești, dragă, bine? Îți place? De fapt, la fel ca toți oligofrenii pedeliști, tu ești convinsă că forțe oculte, plătite de dușmanii poporului, sunt la originea a ceea ce se întâmplă acum.
În opinia mea, Băsescu a pierdut definitiv lupta. I s-a luat, zilele astea, calitatea de jucător. E mort, e un jeton.
Acum, problema e cum va juca opoziția. Din păcate, aceasta nu are legitimitate. Nici Crin și nici Ponta nu sunt niște băieți simpatici. Și-atunci? Care-i soluția? Păi, opoziția nu trebuie să facă nimic, în opinia mea. Trebuie doar să fie acolo. E ca la o echipă de fotbal, la care îl concediezi pe antrenorul plătit cu mulți bani, care nu a avut rezultate. Tehnicianul de la echipa a doua e acolo, e disponibil, nu are pretenții, e soluția de avarie. După care, la fel ca del Bosque, poate confirma. Asta e misiunea opoziției, să confirme. E relativ simplu.

PS. Am fost și ieri și azi la București, în piața Universității, să iau pulsul evenimentelor. Am plecat când au început violențele, pentru simplul motiv că nu cred că violența e o soluție. Nu mă regăsesc în manifestările astea! Nu cred că jandarmii sunt dușmanii poporului! Sunt băieți de-ai noștri, care au un serviciu. PDL și Băsescu îi transformă în dușmani, prin atitudinea lor.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Ce-o fi discutând acum președintele cu oamenii lui?

>