Ssst, nu spuneți nimic rău despre gloabele condamnatului Pițurcă. Televizează trustul Intact meciul retur!

în Arhivă
18
noiembrie
7'
2

E perfect! Gata, știm ce vom face marți, pe Național Arena. Totul e pus la punct, victoria cu 2-0, 4-1, 6-2, 7-3 nu ne poate scăpa. S-a găsit vinovatul pentru rezultatul din Grecia. Nu, nu este Lobonț, la primul gol a fost ofsaid, iar la următoarele două el nu a avut ce face. De câțiva ani stă doar pe bancă, e greu să te întinzi prea tare după minge, mai sigur o culegi din plasă. Nu, nu sunt de vină nefericitele perechi Răzvan Raț – Tănase și Mățel – Torje, de pe banzile noastre, ridiculizate de Salpiggidis și Samaras, depășite permanent de intrările celor doi în centru, pentru a lăsa loc trasoarelor trimise în careu de Torosidis și Holebas. Nu sunt de vină nici jaloanele Gardoș și Goian, numai bune pentru vulopiul Mitroglou. Doar știe toată lumea că Grecia e o echipă care înscrie mult. N-a mai dat trei goluri pe meci de puțin timp. Din 2011, într-un meci cu Malta.
Ce spuneți? Bourceanu? Ei, na, nu-l certați că a luat galben și nu va juca la București. A făcut asta pentru România. Fără el, chiar am putea să ne calificăm! Așa că nu-l judecați pentru zecile de pase înapoi, afară sau la adversar, în meciul de vineri. Cociș nu e vinovat cu nimic. Poate doar că s-a apucat de fotbal. Lazăr nu are nicio treabă, galbenele au fost gratuite, nu știți că arbitrul e portughez? Mai sus? Păi, dacă mai jos nu e nimeni de vină, de ce să căutăm vinovați mai sus? Adică, aveți ceva să-i reproșați lui Stancu? Doar a dat gol, a făcut cel mai bun meci al lui de când vine la națională doar ca să ne enerveze. Iar Marica, ei bine, Marica n-a avut cu cine, domnule! Adică, e peste Mitroglou ăla de la o poștă, dar grecul a avut noroc vineri seară. În rest, Maxim a jucat doar 5 minute, iar Grozav nu s-a adaptat pesemne temperaturii din Grecia. Și-a mai fost și certat de selecționer de când a fost introdus pe gazon, de zici că l-a băfat condamnatul doar ca să-l facă de râs. Deci, băieții n-au vină, domnule, ei au dat totul!
Pițurcă nici atât! Adică, de ce e el de vină? El și-a făcut treaba. A venit pentru un 0-0 muncit, a așezat cea mai defensivă și distructivă echipă pe care ar fi putut să o trimită pe teren. Meciul a început bine, băieții au îndeplinit sarcinile, dar a picat primul gol aiurea, ofsaid clar. Apoi, nu poți, bă, să nu ne lași să ne bucurăm și noi ca lumea după ce egalăm, să ne dai gol așa, imediat după ce pui mingea la centru. Ar trebui făcută o regulă cu treaba asta. Și la 3-1 ăla a fost gol? Să fim serioși. Noroc! FRF nu are nici o treabă, că doar e o chestiune comună în lume să ții un condamnat cartofor, ca selecționer al echipei naționale!

Vinovat pentru ce s-a întâmplat în Grecia este postul de televiziune România TV, doamnelor și domnilor. Da, televiziunea care a cumpărat drepturile pentru acest meci, ca să nu-l ascultăm la radio, poartă toată vina pentru rezultat. Pentru că a difuzat în timpul meciului prea multe reclame (se știe că reclamele îți distrag atenția), pentru că a dat sincroane cu politicienii pesediști (ce-ați căutat, băi, găozarilor, în Grecia? Și de ce nu le-ați plătit drumul și unora de la PNL și PDL, să fie echilibru pe post?), pentru că a dat cu 15 minute înainte de meci un mesaj al lui Victor Ponta. Premierul, adică. Nu, Băsescu nu a zis nimic, dar nici nu l-au întrebat ăia de la România TV. Niște vânduți, domnule! Se vede că lucrează împotriva interesului național!
Așadar, România TV, post privat de știri, trebuia să scoată din buzunar peste un sfert de milion de euro, dar să renunțe din start la pretenția că ar trebui să-și recupereze acești bani. Totuși, era vorba de echipa națională. Postul tv trebuia să dea banii pentru țară.
Apoi, nu se poate ca la un post de știri, care 90% din zi asta face, politică, să dai declarații ale politicenilor, înainte de meci. Ai luat meciul? Dă pe toată lumea afară și angajează oameni de sport. Nu, nu ajunge să trimiți trei echipe în Grecia, care să ofere zeci de informații de acolo timp de patru zile, nu e suficient să-i trimiți să comenteze meciul, competent, pe Emil Grădinescu și Viorel Moldovan, arătând astfel respectul cuvenit iubitorilor fotbalului. Nu, tată! Trebuie să te transformi în canal de sport cu totul. Mai tare aici e că cum o dai nu e bine. Adică dacă ești blând cu naționala, deși spui la final că nu a jucat nimic, te fac unii praf că te-ai vândut lui Ponta (a pățit-o Emil Grădinescu). Dacă te dai la nenea care n-a înțeles nimic din jocul de vineri, Pițurcă, îți dau la gioale alde Graur și Riciu Rădulescu, specialiști în ”futbol”, cum spune fostul mare autor de perle, de la TVR.

Corul bocitoarelor din jurul naționalei condamnatului este completat cu oameni care despre care ai jura că judecă lucid. Adică, jurnaliști apreciați, care ar trebui acum să desființeze naționala lui Pițurcă pentru cum joacă, pentru că vrea să meargă la Mondiale trăgând un șut pe poartă într-un meci de baraj pierdut cu 3-1, se iau de cei care critică. De jucători, de antrenori, de suporteri, de românii care înjură, în loc să aștepte un miracol. Dar de ce nu avem voie să spunem lucruri rele despre națională? Cineva spunea pe facebook că această atitudine este dictată de faptul că returul va fi transmis de trustul Intact, iar audiența trebuie să fie mare! Nu, nu cred că asta e. Nu cred că domnul Tolontan, de pildă, care ceartă România TV și o arată cu degetul pentru că a dat prea multe reclame și pe Ponta înainte de meci, dar nu are a-i reproșa nimic lui Pițurcă, face un astfel de joc. Cred că domnul Tolontan e patriot și speră ca România să se califice, de-aia nu mătură pe jos cu Pițurcă. Să nu pună presiune! 🙂 După ce a inventat, din lipsă de subiecte, o altă echipă a României cu trei zile înainte de meciul din Grecia, doar pentru a putea spune apoi să echipa normală a lui Piți – cu Torje în dreapta, Cociș la închidere și Stancu în spatele lui Marica – este o mare surpriză, luându-i peste picior pe cititori, domnul Tolontan și colegii de la gsp ne ceartă că suntem supărați pe o rușine de echipă națională. Iertați-ne, domnilor! Suntem nedemni să vă fim contemporani!

 

 

 

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Să ne temem de greci!