Deci, cine e de vină?

în Arhivă
21
ianuarie
3'
3

Ok, se poate să fi fost o eroare de pilotaj, așa cum am auzit de ieri încoace. Dar un avion a căzut, iar din ce știm până acum 7 oameni au supraviețuit, având nevoie de ajutor urgent. Ore întregi, autoritățile au orbecăit. Doi dintre supraviețuitori au murit, medicii spunând astăzi că o victimă a murit din cauza hipotermiei. Deci, dacă autoritățile ajungeau mai devreme, ea ar fi putut fi salvată. Poate și pilotul ar fi supraviețuit.
A doua zi, iată, la ora 14, nu se știe cine a fost de vină. Se fac comisii de anchetă, în timp ce politicienii tac mâlc. Nimeni nu vorbește. În Muntenegru au murit mult mai mulți oameni și toți politicienii erau pe televizoare. Atunci, a fost vina șoferului. Acum, că au murit doi oameni, e vina autorităților din România, a șefilor numiți politic, deci cine iese la televizor și-o ia în bot. Și-atunci, cei care ar trebui să dea răspunsuri se pitesc.
Ah, ba nu, fac comisii de anchetă? Ce prevede procedura în cazul unui astfel de accident? Dacă există proceduri, atunci se poate afla în cinci minute cine a greșit și cu ce. În loc să dăm dovadă de fermitate măcar după ce am dat măsura lipsei de competență, dăm din colț în colț și arătăm cu degetul. Ba că softul e de vină, ba că softul a mers, dar cei care au coordonat căutările nu s-au organizat cum trebuie, ba că vremea a fost mult prea rea, pentru o astfel de acțiune (ăsta va fi până la urmă singurul vinovat?).
Treaba e simplă. Cine nu a respectat procedura trebuie să plătească! Doar așa astfel de lucruri de neconceput într-o țară civilizată pot fi evitate pe viitor. Aș vrea să văd cât mai rapid o simulare clară, făcută de autorități. Dacă întrebați acum la SRI, vi se va spune că eu sunt la birou și scriu un articol pe blog. Dacă întreabă cine trebuie, vi se va spune și ce vorbesc în timpul ăsta cu ai mei colegi.
Deci, cine e de vină, ticăloșilor? Că de comisiile voastre care ascund problemele în loc să le rezolve ne-am săturat.
Și ne mai supărăm foarte tare când se spun despre noi, românii, tot felul de măscări.

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Băsescu, la capăt de linie!