Incredibil! Fiul lui Cristinel Constantinescu, directorului ziarului Telegrama, a minţit în legătură cu ameninţările primite

în Arhivă
06
martie
4'
0

Deocamdată, informația vine pe surse, dar e confirmată atât de sursele noastre din poliție, cât și de cele de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova. Fiul lui Cristinel Constantinescu, directorul ziarului Telegrama, a picat ieri testul poligraf. Mai mult decât atât, procurorii au ajuns la  concluzia că nimic din ceea ce a susținut acesta nu e adevărat. Mai exact, amenințarea trimisă de așa-zișii atacatori, care îl somau pe Constantinescu, prin fiul său, să oprească articolele despre familia Cosma, nu a existat.

Dosarul urmează să fie finalizat, iar concluziile vor fi prezentate public în următoarele zile. Copilul lui Constantinescu a fost la un pas de a fi trimis în judecată, riscând închisoarea de la 1 la 3 ani. Dar cum a declarat că nu îi cunoaște pe agresori, acesta se va alege probabil doar cu o amendă, pentru alertarea autorităților fără motiv.

Înainte să ia o poziție în legătură cu acest caz foarte mediatizat de alt-fel, amicul și colegul din Convenția Organizațiilor Media, Răzvan Martin, de la Agenția de Monitorizare a Presei, m-a întrebat ce știu despre toată nebunia și care e părerea mea. I-am spus că Telegrama a scris despre subiectul Cosma mult mai puțin decât alte publicații, nu a făcut nicio dezvăluire senzațională şi mi se pare că e ceva ciudat la mijloc, mai ales că sursele mele din Plopeni nu îmi spuseseră multe lucruri frumoase despre băiatul lui Constantinescu. Mai mult, acest Cristinel Constantinescu, altfel foarte modest intelectual și ca pregătire în domeniul managementului de presă – a fost fochist înainte de a fi adus la oraș de Iulian Bădescu, acum mulți ani – are câteva antecedente care nu-l înfășiţează drept cel mai corect tip. Omul a fugit peste noapte cu toată redacția de la Republicanul la Telegraful de Prahova, acum câțiva ani, trădându-l chiar pe Bădescu. Or, pe unul care face aşa ceva nu-l crezi fără probe. Cu toate astea, fiind vorba de amenințări la adresa copilului, nu doar am sugerat o poziție fermă a ActiveWatch, ba am luat și eu poziție, cerându-i public un test poligraf chiar lui Vlad Cosma, articolul meu fiind preluat aproape integral de către ziarul Telegrama.

Joi, fiul directorul ziarului Telegrama a picat testul poligraf, spun polițiștii și procurorii. Bun, știu că testul ăsta nu e o probă în instanță, dar e prima informație concretă pe care o avem despre ce s-a întâmplat. Acum, trebuie determinat dacă fiul ”ziaristului”, un tip, din ce înțeleg, cu restanțe educaționale serioase și cuprins de patima jocurilor de noroc, a mințit pentru a ieși basma curată în fața lui taică-su sau a fost pus chiar de taică-su să spună minciuna asta. În prima variantă, treaba e simplă. Se dă o amendă, poate se face un dosărel subțire. În cea de-a doua variantă, mult mai plauzibilă, spun eu, dar nu am suficiente date pentru a o susține, lucrurile se complică. Pentru că devine clar că cineva a pus la cale un scenariu de film menit să-i ducă pe Mircea Cosma și pe Vlad Cosma în arest. Ceea ce, în cazul lui Vlad Cosma, eu sunt de părere că trebuia să se întâmple, faza cu votul parlamentului fiind o aroganță maximă făcută de PSD. Dar asta nu înseamnă că trebuie răspuns cu astfel de scenarii de film. Deci, cum vor soluționa procurorii cazul, dat fiind că în aceeași perioadă au apărut mai multe sms-uri de amenințare la adresa unor oameni din Ploiești care au legătură cu media, vezi cazul George Stanciu? Cineva a orchestrat toate astea sau cazul fiului ”ziaristului” Cristinel Constantinescu nu are legătură cu sms-urile de amenințare? 


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Vai, ce dezvăluiri în premieră face nea Mitică, după toate arestările astea!

>