În atenția judecătorului / judecătoarei care a decis să-l trimită acasă pe interlopul Răzvan Alexe

în Arhivă
08
martie
3'
1

Nu știu cine sunteți, cum vă numiți, nu știu nici măcar dacă sunteți bărbat sau femeie. Știu doar că pe 6 martie ați decis (pentru că asta era înțelegerea, la Ploiești se știa de o săptămână că Alexe va primi arest la domiciliu) să-l trimiteți acasă pe infractorul Răzvan Alexe. Înțeleg că asta a fost înțelegerea: dacă el varsă și ce nu știe, va fi anchetat în stare de arest la domiciliu. Deci, așa funcționează justiția din România, hoții cei mai mari merg acasă doar pentru că au scris în fața procurorilor despre alți hoți, mai mici sau mai mari. Dar aici avem o mare problemă.
Răzvan Alexe este, până la proba contrarie, cel care a inițiat și dirijat această mașină imensă de spălat bani. Era omul care mergea la primari și la firme, spunând că este acolo din partea lui Cosma , și îi obliga practic pe acei oameni să încheie contracte, să cotizeze la campanie, să facă ilegalități. Am scris despre asta de multe ori. Cunosc afaceriști care l-au dat afară din biroul lor, pe care Alexe se așeza cu picioarele. Acum, desigur, el scrie altceva, dar știm cu toții cum îi amenința acest om pe toți cei care nu voiau să cotizeze unde trebuie. Desigur, nu cred că Mircea Cosma nu știa toate astea. Știa și privea în altă parte.
Dar să-i oferiți lui Alexe acest tratament îmi pare un gest de-a dreptul iresponsabil. Adică, în opinia dumneavoastră, pericolul social reprezentat de cineva dispare atunci când respectivul scrie mult despre alții? Dumneavoastră știți cine este acest Răzvan Alexe? Eu, ca jurnalist, am fost amenințat în repetate rânduri de acest personaj, care m-a somat să nu mai scriu despre el dacă nu vreau să o pățesc. Eu și familia mea.
Știți că de numele lui Alexe se leagă o încercare de a fugi din țară la aflarea veștii să este cercetat pentru mai multe infracțiuni? Sunt vreo zece ani de atunci, dar se poate verifica ușor, omul a fost reținut la Otopeni. Știți de câte ori a fost implicat acest tip în scandaluri imense, care s-au soldat chiar cu focuri de armă? Știți că Alexe a declarat în repetate rânduri că el nu are nicio problemă să moară de gât cu cei care-i vor răul? Știți că Alexe este cel care l-a agresat fizic în campania electorală pe deputatul George Ionescu, de la PDL, acesta retrăgându-și plângerea după alegeri, de frică?
În timp ce oameni care nu au rănit pe nimeni în viața lor stau în pușcărie pentru prejudicii pe care deja le-au plătit, în același dosar, dumneavoastră considerați că se cuvine să lăsați acasă un dement, doar pentru că a făcut o înțelegere cu procurorii DNA?
Ce să vă spun, felicitări!
Dacă acest individ, care știe că oricum va primi o pedeapstă cu executare de câțiva ani, decide că merită să-i facă felul cuiva, cu orice risc, cine răspunde, domnule sau doamnă judecător?


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Incredibil! Fiul lui Cristinel Constantinescu, directorului ziarului Telegrama, a minţit în legătură cu ameninţările primite

 • Malayezianu – Alo…Mr. Barack?
  Barack – Da eu sunt.
  Malayezianu – Mr. Barack puteti sa ne ajutati cu gasirea avionului disparut si probabil prabusit?
  Barack – Da..sigur..cum se poate… un moment va rog sa-l sun pe „prietenu” meu…

  Barack – Alo…Hello..Mr….Putin?
  Putin – Da, wow ce ma bucur ca m-ai suntat…cu ce pot sa te ajut?
  Barack – Am o dilema…cautam un avion disparut si probabil prabusit…stii ceva de el? e avionu ala malayezian…
  Putin – Aaaaaaaaa…DA..stiu cum sa nu
  Barack- Wow ce ma bucur ca am un prieten la nevoie…da ce e cu el?
  Putin – Aaaa…le-am propus pilotilor un referendum si au ales rusia….acu ce sa le fac…e dorinta lor..e la noi de-acu’…

 • >