Adevărul vă va elibera, domnule Ponta!

în Arhivă
26
aprilie
3'
1

pontaPorunca aia cu ”să nu minți” nu e dată aiurea. Minciuna te bagă în belele. Cu cât păstrezi mai mult adevăr în viața ta, cu atât vei putea fi mai fericit. Nu-ți trebuie diplomă de doctor să știi asta, ci doar educație de la părinți și ceva experiență de viață. Problema e ce ne facem cu cei pe care minciuna nu doar că nu-i deranjează, ba îi face al dracului de fericiți. Și ce ne facem când minciuna ajunge să ne guverneze (ceea ce, să fim sinceri, ni se întâmplă de 25 de ani).
Unul dintre consilierii lui Ponta a atacat Pro TV pentru manipulare, în cazul celebrei intejecții ”fă”, care i-a ieșit pe gură premierului tras cu barca de pompieri. E mai rău decât faza cu pixelul albastru. La Antena 3, am văzut o încercare disperată și scârboasă de a salva porcăria făcută de premier. Mai prost de-atât nu se poate. Ponta a vorbit despre episod în ședința de guvern, spunând că nu avea cum să spună așa ceva pentru că nu era beat, ca Băsescu. Penibil!

Repet, am scris-o și în ediția de ieri a publicației altPHel, nu știu ce pregătire au oamenii îi fac lui Ponta strategia. Dar când ai, ca specialist în relații publice, un client aplecat spre minciună, treaba ta este să-l faci să spună cât mai des adevărul. Dacă trebuie să te ocupi de imaginea unui om care după ce sparge un geam cu mingea spune repede ”n-am fost eu”, deși l-a văzut toată lumea, atunci nu adâncirea minciunii este soluția, ci adevărul.
E simplu. Când ești prins cu mâța-n sac, minciuna nu te mai ajută. Te poate ajuta doar adevărul. Doar dacă ești sincer. Și atât de ușor putea fi rezolvată ieșirea premierului! Omul i-a întins doamnei Doina mâna, să o ajute să urce în barcă, deci nu e un animal. Se putea specula asta. Cât despre modul de adresare, erau suficiente scuze publice și totul s-ar fi rezolvat elegant. Nu o pui pe doamna Doina să meargă la televizor și să spună că premierul e un băiat senzațional decât dacă vrei să te faci de rahat. Băsescu a spus ”muie” pe post, în direct, a făcut zeci de aluzii sexuale la adresa jurnaliștilor, dar nu a retractat ce-a spus. Și-a asumat! Iar când a fost cazul (episodul în care spusese că 20% dintre români sunt homosexuali), a prezentat scuze. Nu pentru că a vrut el, ci pentru că a avut lângă el (până să plece toți și să-l lase singur, frustrat, trist și mincinos) oameni care i-au impus să fie sincer.

Fuga asta de asumare a lui Ponta îl va face să piardă. Așa cum Băsescu pierde de când minte de-ngheață apele, zi de zi, în ultimii doi-trei ani. Ponta are încă timp să se schimbe. Dar pentru asta trebuie să înceapă să își asume propriile fapte, fiind sincer. Haideți, domnule premier, pare greu, dar nu e. Adevărul vă va elibera!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Procurorii dăunează grav sănătății. Mircea Cosma e din nou în spital

>