Statul de drept, procurorul Iacobescu și presa liberă

în Arhivă
21
iunie
3'
2

Iată ce scria, în 2011, Evenimentul zilei, oficios al statului de drept.

Procurorul Eugen Iacobescu de la Parchetul Tribunalului Olt nu se va mai ocupa de dosarele deschise pe numele interlopului Sandu Anghel, mai cunoscut drept „Bercea Mondial”, cauzele fiind preluate de Parchetul Curții de Apel Craiova. Asta, după ce surse apropiate anchetei au infirmat pentru EVZ informaţia – difuzată pe surse de Iacobescu și publicată de adevarul.ro – potrivit căreia Mircea Băsescu ar fi primit 300.000 de euro mită de la Bercea Mondial.

Sursele citate au arătat că procurorul Eugen Iacobescu este un „iresponsabil de felul său”. „Nu înţelegem de ce s-a hazardat să facă asta, în condiţiile în care nu are nicio probă în acest sens şi nici măcar vreo mărturie care să-i susţină ştirea difuzată pe surse”, au explicat sursele citate. Contactat de reporterii EVZ, Mircea Băsescu a declarat la rândul său că a aflat din presă că Sandu Anghel i-ar fi dat 300.000 de euro şi că „este o prostie”.

Presă liberă, frate! Vasăzică, se știa din 2011, chiar dacă informația era atunci pe surse. Și-atunci, lucrând cu materialul clientului, vin și eu și întreb, ca prostul: unde dracului a fost statul de drept între 2011 și 2014? Cum l-a apărat Traian Băsescu? Cum l-au apărat vestiții procurori și judecători? A, îl apără acum, când nu se mai putea face nimic, pentru că un clan de infractori l-a pus cu botul pe labe pe șpăgarul Mircea Băsescu?
Ce javre de oameni, mă! Și ce jeg ordinar trebuie să fii ca să apreciezi că Băsescu a preferat independența justiției în cazul ăsta. Vai, ce scârbă mi-e!

PS: Doamna Kovesi, să știți că dacă un infractor spune că v-a dat bani nu este, doamnă, un atac la statul de drept. E o provocare pentru statul de drept. Îl dați în judecată, câștigați și vă păstrați buna reputație. Iar presa nu are nicio vină aici, degeaba faceți plângeri la CNA. O declarație ca asta e de interes public, indiferent cine o face. Nu-l cred pe Bercea Mondial când spune că v-a dat bani. Dar nu l-am crezut nici când a spus că i-a dat lui Mircea Băsescu. Deci, până acum, infractorul a avut dreptate, nu statul de drept. Așa că liniștiți-vă un pic, respirați, beți o limonadă și reveniți-vă! N-or avea Izaura și Băsică înregistrări și cu dumneavoastră…


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

A murit Nini!

  • Dragos, unde găsim înregistrarea cu faza geniala pe care ai spus – o de genul „… cum sa te înhaitezi ma cu oameni de teapa ăstora? Voi nu știați ca ăștia fura telefoane de la jurnaliste și isi dau case de la stat? „. Nu mai stiu exact cum era dar principiul asta este. Observ ca și Mircea Badea scrie un text asemănător azi pe Facebook.

  • >