Traian către Dumnezeu: Dar tu cine mă-ta ești, să-mi ceri mie demisia?

în Arhivă
24
iunie
3'
1

Da, aici a ajuns domnul președinte cu discursul. Sigur, dacă le-ar vorbi jurnaliștilor din parcarea unui hipermarket, ar formula chiar așa întrebarea, nu o face de la Cotroceni. Nu încă. De-acolo merge cu salariați, cu Victor Viorel… Nu că nu ar terfeli imaginea președinției de câte ori apare acolo, dar să fim mulțumiți că președintele încă nu li se adresează jurnalistelor, direct, cu sintagma ”țigancă împuțită”.
Aseară, trebuie să recunosc, am realizat cât de greșită este raportarea mea la acest personaj. Ieri, când Băsescu a anunțat că va ieși la 17,30, mi-am zis: băi, să vezi că omul va demisiona. A realizat în ce rahat se află, e totuși un om bun pe fond, de-aia l-am votat în 2004 și-n turul al doilea din 2009, deci va pleca din funcție. Cât de prost sunt! Cât de prost sun, mi-am spus apoi, după ce l-am ascultat pe președinte, care-i tot dădea cu Victor Viorel și cu Voiculescu.
Așadar, președintele nu-ți pune problema logic, întrebându-se dacă ar trebui sau nu să demisioneze. Nu! Domnul președinte consideră că românii sunt atât de tâmpiți încât intră în jocul lui. Un joc în care, să recunoaștem, o arată procentele președintelui, nu mai intră aproape nimeni, de ceva timp. Revenind, problema nu este dacă există motive pentru o demisie. Problema este cine-i cere președintelui această demisie. Victor Viorel, mă? Ăla care a dat lovitura de stat, care a plagiat, care, care, care? Voiculescu, dușmanul statului de drept? Iohannis, care are probleme penale nerezolvate? Parlamentul ăla care a făcut marțea neagră? Tăriceanu, care îi trimitea bilețele președintelui să intervină în justiție?
Președintele n-a mai continuat, dar mergând pe același raționament o putea face: chiar și poporul ar putea fi întrebat. Cine naiba sunteți voi, mă, jegoșilor, să-mi cereți demisia? Niște proști care ați pus botul la vrăjeala uselistă? Niște jeguri care luați mită pentru a vota? Niște leneși care ați dus țara asta în mizerie? Voi îmi cereți mie demisia? Nu, nea Traiane, iartă-ne! Iartă-ne că suntem mulți și proști. Fă-ne, în continuare, bine cu forța! Că doar tu știi calea cea dreaptă! Doar TU ești drept și vrednic să ne conduci!
La starea în care se află acum domnul Băsescu, cred că și Dumnezeu dacă i s-ar arăta mâine, președintele i-ar spune: tu cine mă-ta ești, mă, să-mi ceri mie demisia? Ai făcut lumea asta și ți-ai pus palma în cur, m-ai lăsat pe mine să vin după 2000 de ani să rezolv toate problemele! Hai, dispari până nu mă enervezi și le spun oamenilor adevărul despre tine!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Statul de drept, procurorul Iacobescu și presa liberă

>