Bine lucrat, ninja!

în Arhivă
27
februarie
2'
7

Dialog între mine și Robert (8 ani, clasa a doua):
Eu: Băi, voi faceți religie la școală?
El (cu o față care spune: tată, ești prost?): Da, normal!
Eu: Când aveți religie?
El: Marțea, a treia oră.
Eu: Și ce faceți la religie?
El: Chestii de-astea…
Eu: Ce chestii, mă?
El: Cu Dumnezeu, Iisus, ăștia…
Eu: Și ce mai faceți?
El: Colorăm, desenăm…
Eu: Dar rugăciuni spuneți?
El: Da, spunem.
Eu: Ce rugăciuni, tată?
El: Aia cu tatăl nostru, spunem la început și la sfârșit, împreună cu doamna.
Eu: Care doamnă?
El: De religie.
Eu: Auzi, dar știi că poți să nu faci religie?
El: (tot cu fața care spune: tată, ești prost?): Cum adică pot să nu fac religie? Suntem obligați să facem religie.
Eu: Bă, nu sunteți. Dacă scriu eu o notificare la școală poți să nu faci religie.
El: E, na! Nu cred că se poate, că e obligatoriu!
Eu: Nu e, dacă-ți spun! Vrei să nu mai faci religie?
El: Și ce fac, că ceilalți fac religie.
Eu: Stai și te joci, faci ce vrei în ora aia, dar nu faci religie.
El: (după o scurtă perioadă de gândire): Neee, îmi place la ora de religie.
Eu: Bine, mă, îmi spui dacă nu mai vrei să faci religie.
El: Bine.

Desigur, dacă ora de religie ar fi fost prima sau ultima, copilul ar fi luat probabil altă decizie. Așa, perspectiva de a sta singur o oră nu l-a încântat. De-aia zic, bine lucrat, oameni în negru! 🙂


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

”Alături de fostul șef al statului, care a format generații întregi de politicieni...” Vai, ce slugi proaste!

 • Toata stima dle Patraru!!! o logica dreapta si normala, nu poate trimite odrasla catre o indobitocire, a puritatii fiintei unui copil!!! religiile au dus umanitatea cu mii de ani in urma!!! crime , razboaie , furturi, violuri toate petrecute sub acest mascat simbol!!! omul nu are nevoie de legi pt a fi bun !!! educatia de acasa, experientele de viata si propria lui constiinta trebuie sa i fie legi de urmat!!!nu carti primitive scrise acum mii de ani!!! de niste oameni limitati. toate acestea se petrec in numele religiilor si functioneaza deoarece totul e o mare minciuna: dzeu nu exista!! zeii nu exista!! sunt creatiile iluzorii ale mintii umane generate de necunoscut, labilitate si frica de moarte !!! umanitatea va face marele pas doar atunci cand OMUL va fi pus in prim plan, si nu zeii inchipuiti!!!!! sanatate si bucurie dle Patraru!!!!

 • destepti popii astia:)) si vreau sa va intreb domnule patraru, cand o sa apara iar emisiunile inregistrate pe site-ul tvr? ultima e de pe 19 ian din ce am vazut si e pacat.

 • Cei care s-au născut ieri pun pe seama religiei războaiele, cruciadele, crimele!
  În primul rând despre ce religie vorbim?
  Sunt toate religiile la fel?
  Toți oamenii care urmează o religie sunt definitorii pentru religia pe care afirmă că o urmează?
  Dacă privim cu mai multă atenție istoria, vedem că de la Hristos încoace lumea a început să fie ceva mai bună decât era înainte.
  Pace nu a fost nici înainte nici după Hristos, însă unii oameni au început să fie ceva mai puțin egoiști urmându-l pe Hristos.

  Războaiele țin de politică, nu țin de religie.
  Oamenii au făcut și fac războaie pentru că liderii lor vor mai multă bogăție, vor să stăpânească teritorii mai mari, vor să fie stăpâni peste mai mulți oameni, vor să o ducă și mai bine decât o duc, vor pace lângă conacul lor dar poartă războaie cu cei pe care îi văd sau îi cred o amenițare.

  Statele Unite nu face război Iranului în numele lui Hristos ci în numele petrolului și al unei temeri nejustificate, cum că Iranul ar putea ajunge o putere nucleară.
  Rusia nu face război Ucrainei în numele ortodoxiei putiniste, ci vrea ca lumea să nu uite că Rusia e încă o superputere, una alarmată că își pierde influența în Europa.

  Religia a fost folosită în istorie doar ca pretext, cauzele de atunci sunt aceleași cu cauzele de azi.

 • Ca om credincios, nu-mi fac iluzii cu ora de religie. In formatul actual, invatamantul romanesc nu da rezultate la nici o materie. Nu sunt predate unitar. Dupa douasprezece clase, elevul nu stie care e ficatul si care e pancreasul, unde sunt, ce rol au etc. La matematica nu se rezolva o problema de optim si atunci cum sa vezi acest optim in tot ce exista in acest univers? Legile biblice sunt foarte bune si nu trebuie sa le anulam doar pentru ca sunt vechi. N-o lungim, ca n-are rost…

 • Ai dreptate domnule Marin Predator cand spui asta : ” omul nu are nevoie de legi pt a fi bun !!…….perfect adevarat!! Omul are nevoie de …..par …..ca in anul 2015 vorbele sant de prisos. Spun ”omul”,nu fiinta aia mica numita copil ,care inca nu a devenit ”om”.In ziua de azi ,rar gasesti un …”om”….. adevarat;exista doar ”clone”’ de acum 45 de ani,iar progeniturile lor au aceleasi caracteristici,doar sant clonate ,nu?!?!

 • >