Blatul impotenței

în Sport
01
mai
4'
1

rednic_sumudicaNu știu unde să plasez exact ce-am văzut aseară, pe Ilie Oană, între Petrolul și Astra. Când scriam cronici de meci, și-am scris câteva sute, aveam probleme serioase la astfel de meciuri. Nu erau nici blaturi clare, cum făceau Petrolul și Ceahlăul în vremurile ”bune”, cu Bercea și Pinalti la butoane, nu erau nici refuzul total al fotbalului. Erai la granița dintre blat și prostie. Aveai suficiente argumente pentru ambele variante. Așadar, nimic despre o porcărie de meci, între două echipe care au murit, doar că ele nu știu că au murit. Cele două goluri ale Astrei alimentează ipoteza blatului aducător de salarii, dar asta e chibițeala unuia căruia (nu credeam să spun asta vreodată) îi e deja indiferent ce face această echipă a Petrolului pe teren.

Am însă o mare nelămurire. Ce caută Șumudică pe banca unei echipe de fotbal și cum ajunge acest băiat să antreneze când vrea el în prima ligă? Serios, cum să-l iei pe Șumudică antrenor? În opinia mea, ăsta e genul de băiat cu care, dacă vrei să faci ceva în fotbal, nu trebuie să ai treabă. Când îl vezi pe Șumudică, treci cu tot cu club pe trotuarul celălalt. Ăștia de la Astra au pierdut un pariu, ceva, de l-au luat? Adică, mă gândeam că acum, cu Niculae la pușcărie, o să se ocupe în sfârșit cineva de fotbal la clubul ăla.

Într-un timp auzisem o bârfă, cum că Șumudică e protejatul lui Mitică Dragomir și de-aia ajunge, pe rând, la toate echipele din prima ligă. Sigur că există o mafie a antrenorilor în fotbalul românesc. Altfel ce să caute pe băncile tehnice personaje precum Florin Marin, de pildă. E drept, am mai scăpat de unii dintre ”abonați”, au mai apărut antrenori tineri, dar Șumudică e un mister. Ai la un moment dat senzația că Liga întâi există doar ca să nu se plictisească Șumudică. Să aibă de unde alege.

Nu că Rednic ar fi vreo lumină, ca să mă refer la ambii ”autori” ai nimicului de aseară. Ba chiar e mai periculos unul ca Mircea Rednic. Că la Șumi scrie pe etichetă, mare, ce iei. Șumudică n-are cum să te păcălească. Știi ce trompetă cumperi. Te cauți de portofel după ce semnezi contractul cu el.

E, la Rednic e altă treabă. Doar porecla lui trădează calitatea mărfii. Strâmbul! Spre deosebire de Șumi, la Rednic defectele sunt scrise cu litere mici, undeva în căptușeala unei haine, precum clauzele din contractele cu băncile. Times New Roman, corp de literă 6. În rest, juri că-i un tip care știe. Rednic are aerul ăla, ce connaisseur, îți dă senzația nu doar că te-ar putea scoate din rahat, ba că e capabil să îți aducă trofee. Mai ales că i s-a și întâmplat accidentul ăsta, cu trofeele, în carieră. Pare tipul care știe ce-are de făcut mai bine decât Mourihno. În fața lui, sir Alex Ferguson e doar un bătrânel din Făurei, care a pierdut rata.

Bref, Rednic e țeapă de-aia mare, după care îți dau cu pumnii în cap. Cel mai bine au simțit-o belgienii. Cică în cercurile fotbalistice înalte din Belgia, dacă vrei să-ți faci loc în pauză la protocol spui că vine și Rednic. Dispare toată lumea, așa o impresie bună a făcut cel al cărui nume indian ar fi Cel Care Îți Lasă Impresia Că Știe Dar Habar Nu Are.

 

PS: Ce pretenții mai poți avea de la un campionat în care un club, Pandurii, își suspendă președintele 3 luni, pentru că-l suspectează de blat, iar altă grupare, FC Brașov, îl readuce la conducere pe celebrul Romică Pașcu, unul dintre cei mai celebri blatiști din fotbalul românesc. Ce să mai aștepți de la un campionat în care Steaua e bătută de un tip de 37 de ani, care joacă într-un picior: Ousman N Doye. O comedie proastă, nu fotbal. Ăștia ar trebui să dea bani ca să fie dați la televizor!

 

 


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Cum arată lumea ta? E lumea în care vrei să trăiești?

  • REDNIC – a vandut meciurile in concubinaj cu unii jucatori
    Au pierdut locul 3 , deci bani buni de la LPF , DIN CAUZA JUCATORILOR CARE STIU CA VOR FI DATI AFARA.

  • >