Să-i trecem la amatori, zic!

în Starea nației / Starea zilei
29
septembrie
2'
5

După ce te uiți la spectacolul oferit de o moțiune de cenzură, te gândești dacă n-ar fi mai bine s-avem politicieni amatori. Serios, de ce îi ținem noi pe oamenii ăștia cu carte de muncă?…
Te uiți la ei și-ți vine să le zici ca ălora în puterea vârstei care stau cu mâna întinsă la stop: La muncă, mă, că sunteți tineri!
Ei sunt foarte „amatori”, nu despre asta e vorba.
Dar eu zic să fie amatori în sensul în care să facă politică în timpul liber! Cum sunt echipele alea de fotbal din Insulele Feroe sau din Lichtenstein. Niște bucătari, pescari, poștași… Se adună seara, se antrenează, iar sâmbăta, dacă nu îi cheamă șefu să-l ajute să care mobila, vin la meci.
Că la noi s-a ajuns rău de tot: politicienii noștri sunt vedetele lu’ pește, mai că nu au impresari să-i transfere de la un partid la altul. Aa, ești în ultimele 6 luni de mandat, hai să stăm la negocieri, poate treci la PSD sau la UNPR, să vedem care are prima de instalare mai mare.
De fapt, aleșii noștri fac politică în timpul liber.
Când termină de furat, dacă nu sunt prea obosiți, mai trec puțin pe la muncă. Dacă-s obosiți, dacă-i doare prea tare spatele de la sacii cu bani, se duc direct acasă. Nu acasă la ei, nuuu, se duc acasă la vreo secretară, la vreo consilieră. Nu generalizez, dar cam asta e senzația pe care ți-o lasă.
De-aia zic, să se angajeze în altă parte, să ia și ei contact cu viața reală, să stea după un patron care le întârzie salariile, care-i ține peste program, și mai ales să se confrunte cu legile pe care le adoptă. Iar după program să meargă în parlament, sau sâmbăta și duminica.
Mhm? Și-apoi să spună: asta înseamnă să fii politician!

DistribuieShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Respect pentru oamenii politici