Cea mai lungă noapte

De câte ori n-am auzit vorba asta de la cei care ne conduc:
Vai, dar asta nu se poate întâmpla peste noapte!…
Noi spunem: Ar trebui să nu se mai fure în țara asta, ar trebui să nu mai existe corupție, ar trebui să nu vă mai băgați cu botul în buget…
Da, corect, zic ei, așa e, aveți dreptate.
Dar asta nu se poate rezolva peste noapte!
Cum adică?… Deci, recunoașteți că “SE” fură, de parcă nu voți ați fura, că “SE” devalizează bănci, de parcă nu voi le-ați devaliza, că “SE” fac contracte aiurea… dar, hei, știți ce?
Toate acestea nu se pot schimba peste noapte!
Dar cum, cum se pot schimba?… Vreți să vă lăsați de furat treptat?…
Vreți să facem un plan pe 10 ani în care să trecem cât să mai furați?…
Chiar nu vă puteți abține?… Vreți să vă introducem într-un program medical, Furăcioșii Anonimi?…
Noi spunem: Ar trebui o clasă politică în care să nu se adune toți agramații și toți inculții care își cumpără diplome de licență și doctorate.
Da, corect, zic ei, dar asta nu se poate rezolva peste noapte.
Nu, peste o singură noapte, nu. Dar dacă ați învăța mai multe nopți, atunci da. Dacă mai multe nopți ați pune mâna pe carte, atunci da. Dacă nu ați umbla noaptea prin cimitire după șpăgi, atunci da.
Noi spunem: Sunt salariile foarte mici, sunt pensiile mizerabile, nu e normal, nu e uman, nu e nicicum!
Daaa, corect, zic ei, aveți dreptate, dar asta nu se poate rezolva peste noapte!
Dragi politicieni, înțelegem, dar știți care-i problema noastră: că noaptea asta durează de 25 de ani. Și, din ce înțelegem, n-ați pus nici ceasul să sune!

 • “Dar dacă ați învăța mai multe nopți, atunci da. ” – ca sa invete, trebuie sa vrea si ca sa vrea, trebuie sa aiba, macar o vaga impresie, ca nu le stiu chiar pe toate! Or, incompetentii nostri nationali, in aroganta lor acuta si purulenta, sunt convinsi ca-s cei mai tari si… pana una alta, realitatea demonstreaza ca au dreptate !?
  Noi (someri, pensionari, working poor sau numai un pic mai scapatati…), ne dam de ceasul mortii ca avem in fruntea tarii o adunatura de agramati, plagiatori si corupti, in timp ce ei…tocmai: sunt in fruntea tarii!
  Ei sunt condusi cu limuzine in palatele de unde ne sfideaza cu condescendenta, se “congratuleaza” reciproc – intr-un consens national lipsit de bariere ideologice – cu salarii, pensii si alte onoruri “corespunzatoare demnitatii” lor, se miruiesc si, aparent, chiar si asta functioneaza (!), etc., etc. In acest timp noi, educati si cultivati dar frustrati si saraci, ce facem…?
  II sfatuim sa mai invete…? Pai, e logic? Sau suntem, in plus 🙁 , si un pic ridicoli?

 • Pentru a ascunde la beci macar o parte din autorii megafuraciunii care se desfasoara de 25 de ani peste Romanica, ar fi nevoie de sapte DNA-uri care sa presteze la greu vreme de sapte ani de zile ! Asta ca sa fim optimisti.
  Dar ce spun eu, ar trebui atat de multe…. Prin tarile zis civilizaate (care constatam de la o vreme ca nu-s chiar civilizate de tot, ca mai intra la parnaie cate un manager de Baiern Munchen, mai pun si ei cate un soft smenuit prin milioane de masini) daca pui roata masinii pe marcajul din parcare la supermarket, te pocneste o amenda care te invata instantaneu sa parchezi pe un singur loc. Sau daca ai avut ideea tampita sa furi statul, s-ar putea sa primesti mai mult bulau decat pentru crima cu premeditare.
  Daca s-ar institui o taxa speciala pentru colectarea de fonduri necesare constructiei de 5 -6 parnai noi, ca sa poata fi satisfacut necesarul de “cazare” al patriei, e posibil sa avem surpriza ca aia sa fie prima taxa platita cu placere de o larga majoritate de romanasi. Ba as paria ca o sa se lase si cu donatii.
  Eh, utopii ….
  S-auzim de bine ! Adica de multe condamnari.

 • Ce va mai place sa faceti misto de toti parlamentari din romania. Dupa mine toti merita ca ori cum fura toti …. iar mare parte din roman de rand stau dupa ajutorul social sau se duc la munca sa iti bate joc sefi de ei cum e tatal meu intr-o saptamana de la 60-80 de ore de lucru poate si mai mult tindand cont ca lucreaza mereu si pe ce …. pe un lasalriu de 400-1000 de lei. Stiu ca suna putin aiurea dar asa se intampla in Romania in momentul de fata + nu mai punem in calcul tinani care isi bat joc de tarile din UE si pe langa ei suferim si noi din cauza ca multe tari ne pun pe toti in aceiasi oala. Parerile mele sunt multe si diverse nu am dece sa incep discuti pe anumiete teme ca nu o sa termn nici o data cu ele. Sa aveti o seara placuta in continuare.