Vorbește, vorbește continuu!

Mi-am dat seama cum gândesc unii politicieni… Mă rog, încerc și eu.
Ei își spun: important e să nu taci. Ei nu răspund la întrebări, nu ascultă ce li se spune.
”Cât timp nu taci, cât timp vorbești continuu, ai dreptate”. Serios, cred că așa gândesc mulți din politică. Bă, dacă vorbesc continuu, oricum, nu se aud ceilalți. Nici nu prea contează, în mare, ce zic. Contează să nu tac.

Au ei dileala asta: să te vadă oamenii, să apari… De parcă noi suntem niște tâmpiți: dacă-l vedem pe unul la televizor, pac, îl votăm. Aa, pe ăsta l-am văzut la televizor, îl votez!
E amuzant să-i vezi cu foile alea cu punctaje, cu chestiile pe care trebuie să le atingă. Iar când le termină, o iau de la capăt. Nu contează care-i subiectul.

Ar fi mult mai simplu să facem așa în emisiuni: fiecare politician să trimită o casetă cu ce vrea să spună și să pui casetele pe rând. Oricum nu răspund la întrebări, oricum nu zic nimic nou. Și televiziunile să le dea drumul în același timp, oricum tot aia s-ar înțelege.

Cred că e și aiurea să mai punem întrebări, părem tâmpiți. Oricum ei spun ce vor să spună. Ar fi tare ca jurnaliștii să pună întrebările și să plece.
Sau să existe și emisiuni doar cu întrebări. Evident, nu se răspunde la ele niciodată, dar alea sunt întrebările pentru o lume normală, o lume în care cineva ți-ar și răspunde la întrebări.
Deci, cât timp întrebările nu primesc răspunsuri, suntem pe lângă drum și facem doar circ.

  • ați putea crede,oare,ca există și oameni care scriu pe blog fără…să se gândească la avantaje?…Deci,linkul către blogul meu era doar o încercare de a deschide orizontul unora precum ‘oamenii lui Anghelescu’! O mai fi posibil?!…Sau toți se ‘descarca’ până se ‘strica de ras’?!…Cu ce folos,urmări?! Tot distracția primează,ca la orice ‘spectacol monden’! (din showbiz).

    • Nu e vorba de avantaje aici. E vorba de agasarea cititorilor cu același mesaj. E o formă de publicitate și nu o tolerez la mine pe blog. Mulțumesc.

      • oare un creator cu idei noi (!- nu doar preluate din ‘inalta spiritualitate’ care s-a dovedit deja falimentara,în lumea intrată în criză multiplă!)…făcea ‘publicitate’ ca orice agent economic?! Dacă definiția e corecta (și sunt idei noi!),atunci cum să fie brusc…preluate direct?! Și afirmația cu ‘publicitatea’ era tot capitalista! Atunci de ce va tot revoltați împotriva acelor aspecte care erau în fond…’esenta capitalulismului’?! Asta era deci…’normalitatea’!: profunda polarizare în bogați și săraci! Spolierea unor întinse zone ale planetei,pentru a se forma ‘centre puternic dezvoltate,industrializate’)! Și care să acționeze ca un ‘miraj’! (al…’paradisului’!)-unde să locuiască doar…’Aleșii lui Dumnezeu’! Ca în Apocalipsă!-unde ‘Cetatea Ideala’ avea drumuri din aur curat și case din nestemate! Deci…mai avem până acolo! (în capitalismul concentrat doar la New York sau Londra). Dar deja se pune problema respingerii emigranților! (veniți ca din ‘iad’!)…