Legile nu sunt sfinte

în Starea nației / Starea zilei
21
februarie
2'
14

Sunt unii care vorbesc despre lege în termeni aproape mistici. Cum e prostia aia cu proprietatea care e sfântă, la fel și cu legea. Da, și legea e sfântă.
Dar ce zic eu că vorbesc, nici nu vorbesc, pentru că nu se discută, dom’ne, legile.
E așa ceva cazon, cum era armata aia stupidă de pe timpul lui Ceaușescu.

Nu e sfântă legea, fraților! E făcută de oameni și trebuie respectată, pentru că altfel ajungem să ne dăm în cap și să ne omorâm unii pe alții. Și, mai ales, legile nu sunt perfecte. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să le respectăm, bineînțeles. Mai mult decât atât: le respectăm în pofida faptului că ele sunt perfectibile.
Dar legile sunt făcute de oameni și vorbesc despre societatea în care trăiesc oamenii respectivi.
Dar legile se discută, așa sfinte cum zic unii că sunt…
La fel și deciziile justiției… se respectă, evident, se pun în aplicare, dar asta nu înseamnă că nu discuți despre ele.

Tocmai asta vorbește despre civilizația în care trăim: putem să respectăm decizii cu care nu suntem de acord pentru că acele decizii sunt date conform unor legi și de către niște instituții în care avem încredere.

Dar, la fel de bine, schimbăm insituțiile, le modernizăm, schimbăm legile, în bine, zicem noi. Cum ar veni, nu sunt așa de sfinte.
Eh, de-aia e bine, când se ajunge la anumite scandaluri în societate, să profităm de asta, să vorbim, și să vedem cum am putea schimba legile astfel încât să exprime cât mai bine societatea pe care o vrem.


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Te găsesc ei cu ceva!

 • Esti tare!!! Nu am crezut ca la varsta mea mai pot deveni fan al „cuiva” (indiferent de domeniu), cu atat mai putin, in aceasta tara, unde dezamagirea atinge cote inimaginabile… Ei bine, „incet si trist”, cum era o „vorba” provenita dintr-un banc, neaos romanesc, ai reusit sa ma trezesti, sa-mi redai SPERANTA, sa ma faci sa cred ca mai exista ceva special: NORMALitate! Felicitari!!!

  Respect!

 • da,legile sunt suverane si perfectibile…interpretarea si aplicarea lor lasa mult de dorit…suntem captivi intr-o tara penala …este cine sa le exploateze in interesul banului….sunt cetatean si nu tac pentru ca somnul ratiunii naste monstri…astept cartile cu autograf una cu numele eu si una fara prin posta romana…multumesc !

 • Legile au fost „sfinte” cand au fost revelate cele 10 porunci,dar nici atunci si nici dupa aceea nu au
  fost respectate si asa a aparut cifra 7 taiata:)) Prietenii stiu de ce…
  Se pare ca odata cu evolutia „civilizatiei” legile s-au inmultit mai ceva decat ciupercile dupa ploaie
  si au fost facute de oameni pentru oameni.Stim noi bine pentru care…Unii mai „oameni” decat altii.

 • Domnule Patraru,
  Tocmai am intrebat-o pe mama mea (in varsta de 68 de ani) cum de sta pe TVR. A zis ca va asteapta emisiunea.
  – Te amuza acest Patraru?
  – Da. Uneori. Dar nu prea-mi place ca vorbeste urat.
  – Cum „urat’?
  – Spune… „rahat”… si alte lucruri… Si nu vorbea asa, sa stii, inainte.
  Domnule Patraru, nu stiu de cand „vorbiti asa”. Eu va transmit doar gandurile mamei mele in varsta, care va urmareste seara de seara, de m-a facut si pe mine curios ce e cu emisiunea asta. Daca va folosesc la ceva aceste ganduri, va multumesc.
  Cu cele mai bune sentimente,
  Gelu S.

 • Vad ca perseverezi in greseala Radule !
  Dupa ce te-ai lamurit in cele din urma chiar si tu ca actiunea ANAF a fost legala (dar ai cazut initial in plasa antenistilor) dupa ce in postarea precedenta te-ai luat de ANAF, acum te iei de …. lege !
  Cine mai urmeaza la rand, Dumnezeu din cer pentru ca permite „abuzul” ca Statul isi recupereza banii furati de hotul Voiculesc ?

  Am vazut in emisiune ca te-ai mai muiat, dar ai fost la fel de echivoc ca nentu’ Johannis, nu m-a convins nici el nici tu. Ai preferat sa dai vina pe noi, ca vezi-doamne „vrem doar sa ne auzim doar opiniile proprii”. Pai cum vrei tu Radule sa fie, sa va ascultam si sa plecam cu opiniile VOASTRE ? Nu frate, si noi gandim si analizam cu mintea proprie, si cand e cazul va taxam derapajele !

  In fine, ca fan al tau am fost dezamagit, nu pentru ca ai gresit – s-a mai intamplat sa nu fiu de acord cum ai pus anumite probleme – ci pentru ca ai fost intr-un offside atat de mare, tocmai tu care pareai un reper de corectitudine si bun-simt. Cum ziceam, ti s-a cam dus aura de justitiar…

  • Domnu’ Realist…am impresia ca ai gresit „andrisantul”!Acesta este blogul Domnului DRAGOS Patraru,
   de la emisiunea „Starea natiei”.
   RADU’ „mamii” isi expune(canta) opiniile la alta masa:)))
   Asa ca nu mai confunda „prefecturile”.

 • Constat ca iar aveti nevoie de multe,multe zile pentru a aproba un comentariu!
  E asa de greu sa vezi ca user-ul „Realist” l-a confundat pe Dragos cu Radu Banciu?
  Daca voi declara ca sunt fanul lui Patraru va fi mai scurt timpul necesar „aprobarii”??
  O seara buna!

   • Scuze acceptate!Sunt convins ca esti foarte ocupat cu pregatirea emisiunilor,prezentarea
    lor,blogurile adiacente si mai ai si o familie unde trebuie sa raspunzi prezent!
    Oricum raman un „privitor” consecvent al „Starii Natiei”,pentru ca nimeni nu o prezinta
    mai clar decat tine.
    Toate urarile de bine!

 • Explodează bomba – Medicii declară că vaccinurile pot cauza Sindromul Hemolitic Uremic

  Pe pagina de Internet http://www.romedic.ro, dr. Ştiuriuc Simona, preluând informații medicale general acceptate și cunoscute de către specialiști, precizează că printre cauzele Sindromului Hemolitic Uremic se numără şi vaccinurile. Este vorba de: vaccin cu triplu antigen influenza, vaccin tifoid-paratifoid tip A și B, vaccin poliomielitic (dar şi vaccinul anti-hepatită – vedeţi mai jos – Nota mea), ne informează Roncea.ro
  De altfel, studii de specialitate din Marea Britanie, Statele Unite, Turcia etc. tratează pe larg, cu exemple din practica medicală pediatrică, legătura de cauzalitate dintre diverse vaccinuri și sindromul hemolitic-uremic, soldat în anumite cazuri cu decesul pacientului-copil. Mai mult decât atât, în aceste articole medicale se subliniază faptul că specificul declanşării și manifestării sindromului menționat a suferit modificări ca urmare a introducerii vaccinurilor.
  Cu alte cuvinte, boala este diferită față de ceea ce era cunoscut anterior, astfel încât controlul simptomelor este mult mai dificil și necesită o reconsiderare a tratamentului și a factorilor de risc.

  În cartea profesorului german Wolfgang Ehrengut, fost membru al Comisiei Germane de Recomandare a Vaccinurilor STIKO („Experienţele unui expert pentru cazuri de vătămare postvaccinală în Germania între 1955-2004“) este descris la pag. 126-127 un caz de sindrom hemolitic-uremic cu insuficienţă renală terminală cauzat de vaccinul poliomielitic şi recunoscut oficial ca şi vătămare postvaccinală de o instanță din Hanovra în anul 2002. (nr. dosar 31/02/2-401 191).
  VEZI SI: Profesor universitar: Stopați vaccinarea! NU protejați interesele financiare ale CORPORAȚIILOR!
  În data de 26 februarie, medicul primar pediatru Emil Popa, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, a afirmat în cadrul unei conferințe de presă:
  „Și vaccinul antipoliomielitic, care se administrează copiilor în primele luni de viață, poate avea efecte secundare, în timp, de tipul celor care se întâlnesc acum la bebelușii diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic. Iar unuia dintre cei doi copii trimiși recent la București i-a fost administrat acest tip de vaccin. Nu vreau să generez panică în rândul părinților. Spun doar că și această pistă ar trebui luată în considerare. Să se verifice loturile de vaccinuri.“
  Medicul a adăugat că inclusiv domnia sa a suferit efecte adverse grave, generate de un vaccin: „În 2001, am fost paralizat, de la gât în jos, 10 zile, din cauza reacțiilor adverse date de vaccinul antigripal. La acea vreme, șefei DSP Argeș i s-a pus pumnul în gură să nu vorbească. Dacă și acum punem pumnul în gură…“ (www.ziarobiectiv.ro via http://www.apc-romania.ro). (…)
  Sursa: Roncea.ro
  P.S. Și când te gândești că vor să facă vaccinarea obligatorie, în condițiile în care nimeni nu o să își asume eventualele consecințe negative!

 • >