Muzeul prostiei

în Arhivă
14
martie
2'
5


Cred că am ajuns la o concluzie: trăim într-o societate perfectă.
Da, noi, românii, serios, nu râdeți.
Orice mică modificare se aduce unei legi sau unei instituții, gata, se blochează tot.
A fost cazul cu Național Arena: pac, blocat totul.
E cazul cu ascultările de la SRI. Blocat.

Doar într-o societate perfectă se poate întâmpla asta. Adică totul e atât de bine construit, reglajele sunt atât de fine încât dacă schimbi ceva, oricât de mic, s-a terminat, nu mai merge nimic.
România, fraților, e ca o navetă spațială – e ceva perfect în construcția ei.

Dacă vrei să schimbi ceva nu o faci așa, te-apuci și schimbi… Nuuuu. Ce, ne batem joc? Nu, frate, că tulburi perfecțiunea asta de țară, distrugi echilibrele. Trebuie ras tot, doar așa se poate schimba ceva.

Vrei să dai drumul la Național Arena din nou? Stai, nu te grăbi, mai întâi trebuie să anulezi Constituția, să facei alegeri parlamentare, să pui alt președinte, să schimbi culorile steagului, să compui un alt imn național și așa, ușor-ușor, te apropii cu legile de Național Arena.
Asta înseamnă România bine făcută.
Te uiți la ea și nu ai ce să-i preproșezi, dacă scoți o cărămită cade toată.

Aia nu e o prostie cu “Lasă, mă, că merge și-așa”…
Nu, ideea e că DOAR așa merge. Dacă vrei să schimbi ceva, nu mai merge nimic.
Țară de-aia de mântuială, la care să tot schimbi legi până îți vine rău, poate să facă oricine, dar una de-asta ca a noastră, serios, artă.
Cred că ar trebui dusă într-un muzeu undeva.
Chiar, există Muzeul Prostiei?


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Pătraru, adjectiv. În TVR

 • dom’ dragoș…termină dom’ne cu întrebările astea retorice, sigur că există…238.391 km² plus platoul continental…

 • Societate perfecta?
  Uitati cum vad eu lucrurile d-le Patraru
  Intr-o societate perfecta, daca o rotita nu merge, exista o alta rotita care preia activitatea acelei rotite care nu mai merge. De ce? Tocmai pentru ca societatea sa ramana perfecta.
  Pentru prostimea de pe la noi textul scris de dvs chiar prinde. Da’ bine la zici d-le Patraru – graiesc nespalatii aflati in mocirla pana la gat. Si fac rating.
  Cand, de fapt, e chestie de intelegere a ceea ce se intampla in zilele noastre. Se mai ocupa cineva sa explice amarasteanului cum sta treaba in zilele noastre? Sau o dau toti pe caterinca?
  Traim momente ,,istorice’’ cand ,,noul stat’’ se contureaza, pas cu pas.
  Abia acum intra in legalitate. Spuneam in postarea anterioara ca balamucul creat de ceceristi e tocmai pentru a se crea si cadrul legal pentru ca ,,ALTE’’ institutii ale statului sa fie enumerate expres ca facand parte dintre institutiile de represiune.
  Astfel, pruna a creat prin proaspata ordonanta de urgenta o structura (centrul national de interceptare a comunicatiilor) prin care se da sereistilor puteri LEGALE pentru a desfasura activitati de militie politica.
  Putea sa dea un guvern politic o asemena ordonanta de urgenta sau sa treaca prin Parlament o lege cu un asemenea continut?
  Evident ca nu. Si deaia era nevoie ,,sa moara oameni’’ conform zicerii sasului pentru a aparea kilerii (tehnocratii). Care dau ce trebuie. La comanda cui trebuie.
  Ies oamenii in strada? Evident ca nu. Doar sunt ocupati cu circul creat de multitudinea de diversionisti care buimacesc si mai tare amarasteanul. Se vor trezi unii peste 10-15 ani sa observe ca le-a fost luat tot. Cam cum s-a trezit si generatia trecuta dupa 25 ani si a constatat cu stupoare ca s-a ales praful ratand startul in ’89.
  Si sa n-o intrebe nimeni pe distinsa pruna ce a fost prin ’89 ca sigur n-are ea treaba. (la fel cum nu mai stia anul ,,evenimentelor’’ de la americani din 11 sept.)

 • Motto: nu sint de-aici :))
  Din auzite (si traite, ca sint umblat+citit, cica), cre’ ca muzeul ar fi unde e acum Romania?!!
  Dar nefiind bun la geogra–am avut 2(doi) in teza ca am copiat o data in liceu la d-na Grama (statea la Budapesta, in Bucuresti lol), nu am dovezi edificatoare.
  Hai ca bat campii de foame…
  Explicatia pentru ce mi se in.tampla (sau in.creier) nu e ca „m-am nascut unde sint multi oameni rai/hoti” ci, fiind un cacat, am atras toate mustele 😀
  In rest, nu conteaza ce se intampla in jur (ca, CICA, nu e bine sa te intereseze astfel de „detalii”!) ! Chiar si familia poate fi rea. CULMEA, cu strainii ai sanse 50/50.
  That’s life, cica punct 😀
  Phew, ce simplu si usor a fost pana la urma, zise eu…
  Eu? Un bou dintr-o societate, obligat din aceasta cauza sa nu traga aiurea, ca poate raneste pe cineva important…din societate. Ca doar nu putem fi toti „teroristi” iar daca injuram, nu cadreaza!
  In rest, toate bune… Cica ^_^
  N.B. Da, recunosc, e un fel de psihanaliza de om, cateodata, nebun in sensul bun :-))

 • >