Bogații și salariații

în Starea nației / Starea zilei
06
aprilie
2'
0

Să nu trăim totuși cu ideea că “mamă, i-am prins pe ăia care-și țineau banii pe nu știu unde în Pana mea și gata”…
Cei care au puterea, cei care au resursele, cei care conduc, să zicem așa, generic, bogații, așa au făcut mereu și așa vor face. Așa cum?
Vor ocoli legea, vor inventa instrumente financiare complicate, dincolo de lege de cele mai multe ori, astfel încât nu doar să câștige și mai mult, dar să și păstreze cam tot.
Pentru că asta e ideea bogaților: să nu dai nimic, să ții totul!

Tu, cu un salariu mizerabil, nu ai la ce instrumente financiare să apelezi, vorba aia, canci instrumente: poți să nu plătești taxele și cam atât. După care vine statul și te execută. Gata, s-a terminat cu șmecheria!

Acum, după Panama, să nu credeți că gata, în sfârșit, o să se reglementeze și chestia asta și va fi mai bine.
Nu, deloc. O să se reglementeze asta și mai sunt alte 14 mii de feluri de-a nu da bani la stat, deci comunității; de-a nu distribui celorlalți din banii tăi.
Și dacă le rezolvi pe toate, imediat apar altele.

Același lucru s-a întâmplat în SUA când a apărut criza: companii care au dus profitul nu doar dincolo de ceea ce suporta piața, dar și dincolo de reglementări. S-au dat șpăgi firmelor de rating și așa mai departe.

Asta zic, să nu trăim cu senzația că: gata, frate, bine c-am rezolvat-o și pe-asta!
Deci să nu vă culcați pe-o ureche și să cheltuiți banii pe care i-ați pus de-o pate. Nu, țineți-i așa, că poate vine o altă criză pe care tot noi, săracii, trebuie s-o plătim!


ți-a plăcut acest articol ?

Citește și

Să conspirăm bine!

>